Lijst met ondersteunde exportformaten banken

Gewijzigd op Tue, 18 Jul 2023 om 12:22 PM

Yuki biedt ondersteuning voor het importeren van de exportbestanden van de meeste Nederlandse banken. Deze bestanden dienen door de gebruiker zelf te worden gedownload bij het online-banking systeem van de bank. De bestanden die je zelf hebt gedownload van de bank hoef je enkel te uploaden in de ordner 'Bank' of als bijlage te mailen naar het e-mailadres van je administratie.

Daarnaast is het ook mogelijk om voor de ABN AMRO, Rabobank, ING en Knab dagelijks automatisch mutaties te importeren via een boekhoudkoppeling.

Voor een uitgebreide beschrijving van de ABN AMRO, ING en Knab boekhoudkoppeling zie categorie Koppelingen.

Voor een uitgebreide beschrijving van de Rabobank boekhoudkoppeling zie artikel Rabobank boekhoudkoppeling.

Over het algemeen worden twee type bestandsformaten gebruikt door de banken:

• MT940 (NL)
  • Kommagescheiden bestanden (.CSV).

Beschik je niet over een origineel bestand van de bank, dan kun je ook banktransacties aanleveren in een speciaal Yuki bank importformaat. Dat formaat kun je eenvoudig zelf aanmaken met Excel.

Een voorbeeld van het Yuki bank importformaat is als bijlage aan dit artikel toegevoegd.

Door Yuki ondersteunde banken en hun exportformaten

De hieronder genoemde exportformaten gelden ook voor de vreemde valuta rekeningen die zijn geopend bij de desbetreffende banken.

Nederlandse banken

Creditcards

TIPS!

• De ABN AMRO Professional creditcard is voor particulieren en kan niet als CSV-bestand worden aangeleverd.
  • De creditcardafschriften van de ING bank kunnen worden aangeleverd in een te downloaden PDF-bestand. De transacties moeten dan handmatig worden ingevoerd in een document van het documenttype 'Bankafschrift'.
    Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Bank- of creditcardafschrift boeken.