Knab bank exportbestanden

Gewijzigd op Tue, 30 Jan 2024 om 12:08 PM

De Knab bank biedt de mogelijkheid om via hun internet portaal de bankafschriften (transacties) van een bepaalde periode te exporteren (of downloaden) en op te slaan in een exportbestand. Dat elektronische exportbestand kun je weer uploaden naar Yuki.

Controleer voordat je de banktransacties exporteert tot en met welke datum je dat gedaan hebt. Je kunt dat zien in de laatste kolom van het overzicht van alle bankrekeningen in Yuki. Indien een bankrekening nog niet bestaat zal deze automatisch worden aangemaakt. Je moet dan alleen nog aangeven in welke administratie die thuis hoort.

Je Knab banktransacties moet je in Yuki aanleveren in MT940 formaat.

Voor een uitgebreide beschrijving van het uploaden van bestanden naar Yuki zie artikel Bestanden uploaden vanuit Postbus.

Al je banktransacties kunnen ook volledig automatisch worden gedownload en vervolgens worden geüpload in je online boekhouding d.m.v. de Knab boekhoudkoppeling.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Boekhoudkoppeling met Knab.

Knab bankbestand downloaden

Hieronder wordt beschreven op welke manier je een bankbestand van de Knab bank kunt downloaden voor je zakelijke rekening:

• Je logt in op Internetbankieren bij de Knab bank (https://persoonlijk.knab.nl/inloggen)

• Selecteer de zakelijke bankrekening
  • Klik op 'Betalen' en klik vervolgens direct op 'Bij- en afschrijvingen'
  • Open het tabblad 'Boekhoudexport'
  • Selecteer de periode waarover je de transacties wilt downloaden: alle transacties van je betaalrekening sinds de laatste download óf een andere periode (voer een begin- en einddatum in)
  • Standaard is het bestandsformaat 'MT940'
  • Klik op de knop 'Download'
  • Je kunt het bestand nu opslaan.
    Bij de meeste browsers wordt het bestand in de map 'Downloads' opgeslagen.

Wij adviseren je om het bankbestand niet te openen voordat je het upload in je administratie in Yuki of als bijlage per e-mail verstuurt naar 'je domeinnaam@yukiworks.nl'.

Het elektronisch bankbestand zal automatisch in je administratie worden verwerkt.