Periodieke factuur (via contract) aanmaken en versturen

Gewijzigd op Tue, 10 Oct 2023 om 05:04 PM

Moet je sommige verkoopfacturen zoals abonnementen, etc. regelmatig naar dezelfde klanten versturen dan kan je via een contract periodieke facturen aanmaken die Yuki automatisch zal klaarzetten voor verzending. Je kunt desgewenst ook aangeven dat deze facturen automatisch worden verstuurd naar je klant.

LET OP!

Om verkoopfacturen te kunnen aanmaken in Yuki moeten eerst een aantal zaken voor het factureren worden geregeld.

Voor een uitgebreide beschrijving van deze voorbereiding zie artikel Verkoopfactuur aanmaken en versturen.

Doorloop de volgende stappen om via een contract periodieke verkoopfacturen aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant:

Elke stap wordt in een afzonderlijk artikel uitgebreid beschreven.

Zodra de factuurdatum van de eerstvolgende factuur wordt bereikt (zie de getoonde tijdlijn) zal de periodieke factuur automatisch door Yuki worden klaargezet en desgewenst handmatig of indien ingesteld automatisch worden verstuurd.

Eerste factuur onmiddellijk genereren

Je kunt bij het afhandelen van het contract ook zelf onmiddellijk de eerste factuur van de reeks periodieke facturen laten aanmaken.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Eerste factuur onmiddellijk genereren (via contract).

Je kunt vanuit drie plaatsen in Yuki via een contract een periodieke factuur aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuw contract.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Contracten en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuw contract.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Relaties in de navigatiebalk, klik op Relaties, open vervolgens de desbetreffende relatiekaart, klik vervolgens in het nu geopende scherm op Verkoopfacturen, open een door Yuki aangemaakte verkoopfactuur en klik op de knop Genereer contract.

TIP!

Je kunt ook Engelse, Franse of Duitse periodieke verkoopfacturen aanmaken in Yuki.

Zodra je een relatie (klant) hebt geselecteerd wordt het volgende scherm geopend: