Instellingen Belastingdienst

Gewijzigd op Vr, 14 Okt, 2022 om 9:47 AM

Voor alle administraties in een domein kan worden ingesteld of de btw-aangiften door het administratiekantoor of de accountant naar de Belastingdienst kunnen worden verstuurd zonder of met voorafgaande goedkeuring van de aangiften door de ondernemer (klant).


Deze instelling kan alleen worden aangepast door een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein.


Indien goedkeuring van de btw-aangifte door de ondernemer (klant) wordt ingesteld dient de door het administratiekantoor of de accountant gecontroleerde btw-aangifte voor het einde van de maand na de aangifteperiode te worden goedgekeurd door de ondernemer zodat de aangifte en de betaling op tijd door de Belastingdienst worden ontvangen.


LET OP!

Alle niet goedgekeurde btw-aangiften worden dus niet meer automatisch verzonden naar de Belastingdienst. De accountant dient ervoor te zorgen dat deze aangiften toch op tijd worden verzonden om boetes van de Belastingdienst te voorkomen.


Alle vastgelegde instellingen zoals o.a. de instellingen van de Belastingdienst zijn op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd.


Open de instellingen van je domein door in de navigatiebalk te klikken op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Belastingdienst.


Het volgende scherm wordt geopend:Klik op de knop Bewerken en selecteer de optie die je wilt instellen voor de goedkeuring van de btw-aangiften in dit domein voordat deze naar de Belastingdienst kunnen worden verstuurd:

  • Portaal instellingen: de instellingen van de btw-aangifte goedkeuring is hetzelfde als die in het portaal.
  • Aan: de btw-aangifte moet worden goedgekeurd door de ondernemer (klant) voordat deze door het administratiekantoor of de accountant kan worden verstuurd naar de Belastingdienst.
  • Uit: de btw-aangifte kan zonder goedkeuring van de ondernemer (klant) door het administratiekantoor of de accountant naar de Belastingdienst worden verstuurd.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren