Gegevens en documenten exporteren vanuit je domein in Yuki

Gewijzigd op Mon, 27 Nov 2023 om 11:50 AM

De service van Yuki is erop gericht om alle documenten en gegevens online in de Yuki omgeving te bewaren en makkelijk bereikbaar te maken. Toch kan het soms handig zijn om bepaalde gegevens of documenten weer uit de Yuki omgeving te halen. Dit doe je door middel van het exporteren van bestanden. In Yuki kun je gebruik maken van een aantal exportmogelijkheden in je administratie.

Administratie

Daarnaast kun je vanuit een administratie nog een aantal overzichten exporteren of downloaden. Deze worden onderaan dit artikel per functionaliteit/feature vermeld.

Exportmogelijkheden administratie

• Exporteren van adressen (vanuit Relaties (CRM))
    Het belangrijkste doel van het exporteren van adressen vanuit Yuki is het vervolgens weer importeren in een andere plaats zodat de relaties ook daar beschikbaar zijn. Denk hierbij aan Microsoft Outlook, smartphones, organizers, PDA's en andere Yuki domeinen. Het is met Yuki niet mogelijk om adressen te synchroniseren.
  • Exporteren van financiële transacties (vanuit Boekhouding)
    Om een overzicht te krijgen van de financiële transacties per grootboekkaart is het mogelijk om deze te exporteren. Meestal gebeurt dit aan het einde van een boekjaar zodat je een volledig jaaroverzicht tot je beschikking hebt. Dit overzicht kan eventueel worden geprint of door de accountant worden gecontroleerd.
  • Exporteren van documenten (vanuit Archief)
    Je kunt ervoor kiezen om alle documenten die uit je archief, of een gedeelte hiervan, te exporteren naar je harde schijf bij eventuele beëindiging van het contract of het aanhouden van een eigen back-up. Zo kun je deze direct vanaf je eigen computer openen, in plaats vanuit de Yuki omgeving. Om (een gedeelte van) het archief te exporteren wordt er door Yuki een ZIP-bestand aangemaakt met alle door jou geselecteerde documenten daarin. Omdat dit in veel gevallen een groot bestand betreft, kan deze export niet direct plaatsvinden. Het ZIP-bestand wordt achter de schermen door Yuki aangemaakt en tijdelijk opgeslagen. Zodra dit bestand is aangemaakt (altijd binnen 24 uur) krijg je een e-mail met daarin een link naar dit bestand om het op deze manier direct te kunnen downloaden. Hou rekening met een lange downloadtijd (afhankelijk van de internetsnelheid), zeker wanneer het een groot archief betreft.
  • Exporteren van afschriften (vanuit Bank)
    Je kunt ervoor kiezen om in één keer alle transacties van je kasstaten, bankafschriften, creditcards en elektronische afschriften in één keer te exporteren.

Overzichten exporteren of downloaden administratie

Hieronder wordt per functionaliteit/feature vermeld welke overzichten je kunt downloaden of exporteren.

In elk scherm waarin je overzichten of gegevens kunt downloaden vind je rechtsboven in het desbetreffende scherm de knop Exporteer als..., Download of Download als CSV.

Boekhouding

• Downloaden overzicht Omzet en Kosten (PDF)
  • Downloaden overzicht Bezittingen en Schulden (PDF)
  • Exporteren Proef- en saldibalans (XLS)
  • Downloaden Activastaat (PDF)
  • Exporteren openstaande posten crediteuren (CSV)
  • Downloaden Ouderdomsanalyse (CSV)
  • Exporteren openstaande posten debiteuren (CSV)
  • Downloaden Ouderdomsanalyse (CSV)
  • Exporteren openstaande posten RC Personeel (CSV)
  • Downloaden Ouderdomsanalyse (CSV)
  • Downloaden Rekeningschema (CSV).

Yuki Offerte

• Downloaden Conceptoffertes (CSV)
  • Downloaden Te verzenden offertes (CSV)
  • Downloaden Verstuurde offertes (CSV)
  • Downloaden Te factureren offertes (CSV)
  • Downloaden Alle offertes (CSV)
  • Downloaden Offertehistorie (CSV)
  • Downloaden Activiteitenlogboek (CSV).

Verkoop (vernieuwd)

• Facturen:
    • Downloaden Conceptfacturen (CSV)
    • Downloaden Te verzenden facturen (CSV)
    • Downloaden Openstaande facturen (CSV)
    • Downloaden Achterstallige facturen (CSV)
    • Downloaden Geblokkeerde facturen (CSV)
    • Downloaden Factuurhistorie (CSV)
    • Downloaden Activiteitenlogboek (CSV)
    • Downloaden Bulkactiviteit (CSV)
    • Downloaden Wachtrij facturen (CSV).
  • Contracten:
    • Downloaden Concepten (CSV)
    • Downloaden Alle contracten (CSV)
    • Downloaden Lopende contracten (CSV)
    • Downloaden Beëindigde contracten (CSV)
    • Downloaden Toekomstige contracten (CSV).
  • Verkoopartikelen:
    • Downloaden Alle verkoopartikelen (CSV)
    • Downloaden Verkoophistorie (CSV)
    • Downloaden Totale verkoop per artikel (CSV).
  • Prijslijsten:
    • Downloaden Alle prijslijsten (CSV).
  • Overzichten:
    • Downloaden Gefactureerde omzet per relatie
    • Downloaden Gefactureerde omzet per project.

Yuki Incasso

• Downloaden Te incasseren facturen (CSV)
  • Downloaden Automatische incasso's onderweg (CSV)
  • Downloaden Teruggedraaide incasso's (CSV).

Inkoop

• Downloaden Inkoopfacturen (CSV)
  • Downloaden Onbetaalde facturen (CSV)
  • Downloaden Betalingen onderweg (CSV)
  • Downloaden Facturen in behandeling (CSV).

Yuki Projecten

• Downloaden Projecten (CSV)
  • Downloaden Margebijdrage (CSV)
  • Downloaden Financiële details (CSV).

Agenda

• Downloaden Takenlijst (CSV)
  • Downloaden Werkzaamheden (CSV)