In dit overzicht kun je alle btw-tarieven bekijken die op dit moment actief of inactief zijn in het domein. De btw-tarieven kunnen worden aangepast of nieuwe btw-tarieven kunnen worden toegevoegd.


Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie', Financiële administratie' of 'Externe accountant kan dit overzicht bekijken en btw-tarieven aanpassen of toevoegen.


Alle vastgelegde instellingen zoals o.a. de instellingen van de btw-tarieven zijn op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd.


Open de instellingen van je domein door in de navigatiebalk te klikken op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Btw-tarief.


Het volgende scherm wordt geopend:In dit overzicht kunnen alle btw-tarieven of alleen de actieve btw-tarieven getoond worden.


Van elk btw-tarief wordt o.a. getoond voor welk type document het tarief beschikbaar is, de (btw-type) omschrijving, het btw-type, het btw-percentage, de status van het btw-tarief (actief of inactief) en vanaf welke datum het btw-tarief geldig is.


TIP!

Ondernemers die gebruik maken van de Yuki webservice kunnen hier zien welk btw-type bij welk btw-tarief hoort.


Door te klikken op > voor de regel met het btw-tarief kun je de details van het btw-tarief bekijken en desgewenst aanpassen. Je kunt hier ook een einddatum van het btw-tarief invoeren.


Btw-tarief aanmaken

Om een btw-tarief aan te maken in het domein klik je linksboven in je scherm op de knop Maak een nieuwe kaart.


Het volgende scherm wordt geopend:Voer vervolgens de gegevens van het nieuwe btw-tarief in.


Type

Selecteer hier het juiste type. Hierdoor wordt bepaald of het btw-tarief kan worden gebruikt voor een inkoop- of verkoopfactuur.


Omschrijving

Tijdens het boeken van een inkoop- of verkoopfactuur wordt deze omschrijving getoond.


Btw-tarief

Voer hier het correcte btw-percentage in.


Actief

Geef aan of dit btw-tarief actief of inactief moet zijn in het domein.


Startdatum

Vanaf deze datum is het btw-tarief geldig.

 

Einddatum

Het btw-tarief is geldig tot aan deze datum.Klik vervolgens op de knop Bewaren om het btw-tarief toe te voegen aan het domein.