Factuurlay-out aanmaken of wijzigen

Gewijzigd op Fri, 01 Dec 2023 om 02:18 PM

In Yuki Factuur kun je werken met verschillende factuurlay-outs. De lay-out bepaalt hoe de factuur eruit ziet, welke gegevens erop worden afgedrukt, waar het adresblok komt te staan en wat er in de begeleidende mail komt te staan.

Yuki biedt de mogelijkheid om de bestaande standaard factuurlay-out naar eigen wens te wijzigen of zelf één of meer nieuwe factuurlay-outs aan te maken.

Als je met verschillende factuurlay-outs werkt, kun je telkens als je een nieuwe verkoopfactuur maakt of verwerkt bepalen welke lay-out gebruikt moet worden.

TIPS!

• Per klant kan er op de relatiekaart een standaard factuurlay-out worden ingegeven. Als de klant gekozen wordt bij het aanmaken van een verkoopfactuur wordt deze standaard lay-out direct gekozen voor de factuur. De verkoopfactuur moet wel voor dezelfde administratie zijn als de factuurlay-out.
  • Het logo dat is geüpload bij het administratieprofiel op het tabblad Algemeen wordt getoond op de verkoopfacturen die in Yuki worden aangemaakt.

De volgende factuurlay-out instellingen kunnen worden ingevoerd of gewijzigd:

Elke instelling wordt uitgebreid beschreven in een afzonderlijk artikel.

LET OP!

Voor een factuurlay-out die is aangemaakt in de oude Verkoop functionaliteit kunnen naast de bovenstaande factuurlay-out instellingen ook de volgende instellingen worden ingevoerd of gewijzigd:

• Pagina-instellingen
  • Logo positionering
  • Specificatie instellingen.

Voor een uitgebreide beschrijving van de factuurlay-out instellingen in de oude Verkoop module zie artikel Factuurlay-out instellingen oude Verkoop.

Alle vastgelegde instellingen zoals o.a. de instellingen van de factuurlay-outs zijn op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd.

Open de instellingen van je domein door in de navigatiebalk te klikken op het icoon Instellingen. Klik in het nu geopende scherm op Verkoopinstellingen en scroll vervolgens naar Factuurlay-outs

TIP!

Wanneer er een Nederlandse, Engelse, Franse of Duitse factuurlay-out is aangemaakt, verschijnt de kolom Taal in de bovenstaande instellingen.

Om een bestaande factuurlay-out te wijzigen klik je op de regel van de desbetreffende factuurlay-out.

Voor het aanmaken van een nieuwe factuurlay-out klik je op de knop + Nieuwe lay-out.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik rechtsboven in je scherm om het aantal getoonde thumbnails van de factuurlay-outs te verlagen of te verhogen.

De getoonde templates van factuurlay-outs kunnen worden gefilterd op:

• Nieuwe of al beschikbare template van factuurlay-out
  • Kleur van template is wel of niet aanpasbaar
  • Beschikbare kolommen op template van factuurlay-out:
    • Regel omschrijving
    • Regel aantal
    • Regel btw-tarief
    • Regel btw bedrag
    • Regelprijs
    • Regelprijs exclusief btw
    • Regelbedrag
    • Regelbedrag exclusief btw.

Selecteer de template van de factuurlay-out door je muis te bewegen boven de desbetreffende template en te klikken op de knop Kies template.

Het volgende scherm wordt geopend:

Schermvoorbeeld bekijken

Als je klaar bent met de factuurlay-out klik je op de knop Bewaren om je wijzigingen te bewaren.

Bekijk daarna het schermvoorbeeld om te zien of alle wijzigen het gewenste resultaat hebben opgeleverd door te klikken op Schermvoorbeeld.

TIP!

Om de e-mail te testen adviseren wij om een testfactuur aan te maken en deze naar jezelf te versturen. Verwijder daarna wel de testfactuur uit je administratie om te voorkomen dat deze in de boekhouding terecht komt.

Standaardwaarden herstellen

Klik tijdens het wijzigen van de template van een factuurlay-out op de knop Annuleren om weer terug te gaan naar de door Yuki voorgedefinieerde waarden.