Waarde aanmaken

Gewijzigd op Mon, 21 Mar 2022 om 12:14 PM

Een waarde is een categorie waaraan je de analytische transacties kunt toewijzen die binnen jouw scope vallen.

Waarden in voorbeeld analytische view 'Omzet en kosten per afdeling':

• Afdeling Verkoop
  • Afdeling Inkoop
  • Afdeling Administratie
  • Afdeling Support.

LET OP!

Als je binnen jouw analytische view met dimensies (labels) wilt werken om meer geavanceerde overzichten te kunnen genereren dan moet je voor elke gebruikte dimensie een waarde koppelen aan ten minste één optie van een dimensie.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Dimensies beheren.

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder', 'Portaal backoffice', 'Directie', 'Financiële administratie' of 'Externe accountant' kan één of meer waarden aanmaken.

Om een analytische boekhouding op te zetten moeten de volgende stappen worden doorlopen:

Een waarde kan vanuit verschillende plaatsen in Yuki worden aangemaakt:

• Klik op het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en vervolgens op Analytisch boekhouden. Selecteer in het nu geopende scherm het tabblad van de analytische view  waarvoor je een waarde wilt aanmaken en klik op de knop Ga naar dashboard. Klik in het nu geopende scherm op de knop Aanmaken... en vervolgens op Waarde in het dropdownmenu.
  • Klik op het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en vervolgens op Analytisch boekhouden. Selecteer in het nu geopende scherm het tabblad van de analytische view  waarvoor je een waarde wilt aanmaken en klik op de knop Ga naar dashboard. Klik in het nu geopende scherm op de tegel Waarden en vervolgens op de knop Nieuwe waarde.

Het volgende scherm wordt geopend:

Je moet verplicht een optie bij één of beide dimensies selecteren wanneer de dimensie(s) al eerder werd(en) aangemaakt en geactiveerd.

Omschrijving (verplicht)

Voer hier de omschrijving van de waarde in.

Code (verplicht)

Voer hier de code van de waarde in.

Dimensie 1

Selecteer één van de opties van de dimensie.

Dimensie 2

Selecteer één van de opties van de dimensie.

Voorbeeld van waarde 'Afdeling Verkoop' (dimensie Afdeling)

Nadat je de gegevens van de waarde hebt ingevoerd , klik je op de knop Bewaren.

Maak vervolgens indien nodig nog meerdere waarden aan.

TIP!

Klik op de tegel Waarden in het Dashboard van de analytische view om alle waarden te bekijken die zijn aangemaakt.