Dimensies beheren

Gewijzigd op Fri, 01 Dec 2023 om 03:08 PM

Om meer geavanceerde overzichten te kunnen genereren kun je een dimensie als label aan een waarde koppelen.
Binnen elke dimensie moet een label en ten minste één optie worden vastgelegd.

Voorbeeld dimensies en opties:

• Label Afdeling
    Opties: Verkoop, Inkoop, Administratie en Support.

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder', 'Portaal backoffice', 'Directie', 'Financiële administratie' of 'Externe accountant' kan één of beide dimensies activeren.

Om een analytische boekhouding op te zetten moeten de volgende stappen worden doorlopen:

Een dimensie kan vanuit verschillende plaatsen in Yuki worden geactiveerd:

• Klik op de link Beheer dimensies in de blauwe banner
  • Klik op het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en vervolgens op Analytisch boekhouden

Selecteer in het nu geopende scherm het tabblad van de analytische view waarvoor je één of beide dimensies wilt activeren en klik op de knop Ga naar dashboard.

Klik in het nu geopende scherm op de knop Meer acties en vervolgens op Beheer dimensies in het dropdownmenu.

Het volgende scherm wordt geopend:

Activeer een dimensie en voer vervolgens de naam van het label en de optie in. Binnen elke dimensie kan er meer dan één optie worden vastgelegd.

Klik vervolgens op de knop Bewaren.

LET OP!

Na het deactiveren van een dimensie zijn alle labels van de desbetreffende waarden verwijderd.