Google Drive

Gewijzigd op Tue, 04 Apr 2023 om 04:20 PM

Snel en eenvoudig bestanden aanleveren

Je scans en documenten kun je op een eenvoudige manier aanleveren door ze met Yuki te delen via Google Drive. Of het nu gaat om documenten die Yuki moet verwerken of documenten die je zelf wilt archiveren, het aanleveren van je documenten is in een handomdraai geregeld.

Klik in de navigatiebalk op het icoon Postbus, klik indien nodig in het nu geopende scherm op Aanleveren en vervolgens op de knop Drive

Hoe kun je documenten aanleveren?

Het aanleveren van documenten doe je door bestanden te uploaden naar je met Yuki gedeelde Google Drive map. De volgende namen zijn voor jouw domein gereserveerd:

• <administratienaam> (bedrijf) : <domeinnaam>

Deze mappen kun je binnen je Google Drive op een willekeurige locatie aanmaken, bijvoorbeeld als volgt: Mijn drive/<domeinnaam>.

Mocht je andere mapnamen willen gebruiken dan kun je deze aanpassen door het E-mailadres voor documenten van je administratie aan te passen in je administratieprofiel (tabblad Algemeen.

Mappen delen met Yuki

De volgende stap die je moet nemen, is het delen van de Google Drive map met het Yuki Google account. Via het context-menu van een map, in dit voorbeeld de map 'yukitraining' kun je de optie 'Delen' selecteren.

Google Drive zal vervolgens een venster openen voor het delen van de map. Voeg hier de gebruiker support@yukisoftware.nl toe met het recht om te mogen bewerken.

In het optionele persoonlijke bericht moet je een unieke code vermelden en vervolgens klikken op de knop Verzenden. Deze code gebruiken wij om te verifiëren dat het om een legitiem verzoek gaat van een bestaande Yuki klant.

Deze unieke code vind je door in de navigatiebalk te klikken op het icoon Postbus, vervolgens in het nu geopende scherm te klikken op Aanleveren en vervolgens op de knop Drive

In het nu geopende scherm vind je je unieke code in de gele balk.

BELANGRIJK OM TE WETEN!

Geen documenten en/of submappen aanmaken in de gedeelde map voordat je een bevestiging van de aanvraag hebt ontvangen van support@yuki.nl. De documenten die aangeboden worden via Google Drive zullen naar de map 'Verwerkt' in de gedeelde map verplaatst worden. De bestanden die Yuki succesvol heeft ontvangen kun je terugvinden als digitale post in de Postbus.

Google Drive installeren op je PC

Indien je gemakkelijk bestanden van op je PC in Google Drive wilt plaatsen moet je hiervoor bepaalde software downloaden en installeren. Sinds eind 2017 kan je hiervoor het beste gebruik maken van Google Drive File Stream. Dit is een gemakkelijk te installeren programma dat jouw PC naadloos verbindt met de Google Drive cloud!

Een link om de software te downloaden vind je op de website van Google.