Prijsbeheer van verkoopartikel

Gewijzigd op Mon, 22 Jan 2024 om 12:35 PM

Zodra een verkoopartikel wordt toegevoegd aan een prijslijst óf de artikelprijs (in- of exclusief btw) en/of het btw-tarief wordt gewijzigd kun je bij het desbetreffende artikel de historie van de artikelprijs bekijken.

LET OP!

Alleen de ingangsdatum van de prijswijziging(en) wordt automatisch ingevuld en verwerkt in het prijsbeheer van het desbetreffende artikel.

Vanuit dit scherm kun je:

• een startdatum (nieuwe prijs) of einddatum (oude prijs) invoeren
  • de prijs of het btw-tarief van verkoopartikel wijzigen
  • een nieuwe prijs voor het verkoopartikel toevoegen
  • de prijzen van verkoopartikel in bulk bijwerken.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Verkoopartikelen en vervolgens op de omschrijving van het artikel waarvan je de prijshistorie wilt bekijken.

Klik onder de kop Prijslijsten op de regel van de prijslijst.

Het volgende scherm wordt geopend:

Hier zie je o.a. de einddatum van de oude prijs en de startdatum van de nieuwe prijs van het artikel.

Startdatum (nieuwe prijs) of einddatum (oude prijs) invoeren

Startdatum nieuwe artikelprijs

Om voor het artikel een nieuwe prijs vanaf een bepaalde datum in te voeren klik je op de regel van de desbetreffende prijs

Het volgende scherm wordt geopend:

In het veld Geldig vanaf selecteer je de juiste begindatum van de artikelprijs. Indien gewenst leg je ook de einddatum van de nieuwe artikelprijs vast.

Controleer of alle gegevens in de overige velden nog correct zijn en klik vervolgens op de knop Bewaren om de gewijzigde start- of einddatum vast te leggen.

Klik op de knop Bewaren om de nieuwe prijs voor het verkoopartikel vast te leggen.

Einddatum oude artikelprijs

Om voor het artikel de oude prijs tot een bepaalde datum in te voeren klik je op de regel van de desbetreffende prijs.

In het veld Geldig tot (zie bovenstaand screenshot) selecteer je de juiste einddatum van de artikelprijs.

Klik vervolgens op de knop Bewaren om de einddatum van de oude artikelprijs vast te leggen.

Prijs of btw-tarief wijzigen

Om het btw-tarief of de prijs van het verkoopartikel te wijzigen klik je op de regel van de desbetreffende prijs.

In het veld Btw-tarief of Prijs voer je de juiste prijs in.

Controleer of alle gegevens in de overige velden nog correct zijn en klik vervolgens op de knop Bewaren om het gewijzigde btw-tarief of de gewijzigde prijs vast te leggen.

Nieuwe artikelprijs toevoegen

Om een geheel nieuwe prijs voor het verkoopartikel toe te voegen klik je op de knop Voeg een nieuwe prijs toe.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Verkoopartikel (met nieuwe prijs) aan prijslijst toevoegen.

Prijzen van verkoopartikel in bulk bijwerken

Om de prijzen van een verkoopartikel in één keer bij te werken klik je op de knop Prijzen bijwerken.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Prijzen van verkoopartikel in bulk bijwerken.