Verkoopartikel (met nieuwe prijs) aan prijslijst toevoegen

Gewijzigd op Fri, 12 Jan 2024 om 05:01 PM

Alle verkoopartikelen die je hebt aangemaakt in het domein worden altijd automatisch toegevoegd aan de standaard prijslijst van de geselecteerde administratie in een domein.

Er kunnen In Yuki echter meerdere prijslijsten worden aangemaakt voor bijv. verkoop aan zowel particulieren als bedrijven etc. In dat geval kun je tijdens het aanmaken van een verkoopartikel de juiste prijslijst in een administratie selecteren

Een verkoopartikel of een nieuwe artikelprijs (geldig vanaf en/of geldig tot datum) kan altijd worden toegevoegd aan één of meer van deze extra prijslijsten.

LET OP!

De standaard prijslijst van een administratie is een prijslijst exclusief btw.

Je kunt vanuit twee plaatsen in Yuki een verkoopartikel toevoegen aan een prijslijst:

• Vanuit het overzicht met aangemaakte verkoopartikelen

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Verkoopartikelen en vervolgens op de omschrijving van het desbetreffende verkoopartikel.
    Klik in het nu geopende scherm op de knop Voeg artikel toe aan een prijslijst.

• Vanuit een geopende prijslijst

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Prijslijsten en vervolgens op de omschrijving van de prijslijst waaraan je een verkoopartikel wilt toevoegen.
    Klik in het nu geopende scherm op de knop Voeg een verkoopartikel toe.

• Selecteer in het nu geopende scherm het artikel dat je wilt toevoegen aan de prijslijst.

Je kunt de getoonde artikelen desgewenst filteren door in de filterbalk te klikken, de tag Referentie of Omschrijving te selecteren, de waarde in te geven waarop je de lijst wilt filteren en vervolgens op [Enter] te drukken.

In beide gevallen wordt nu het volgende scherm geopend:

De gegevens van het artikel of de artikelprijs kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.

Na het invoeren van de gegevens klik je op de knop Bewaren om het artikel met de nieuwe artikelprijs toe te voegen aan de geselecteerde prijslijst.

Prijslijst (verplicht)

Als je naast de standaard prijslijst verschillende prijslijsten hebt aangemaakt, kun je hier aangeven aan welke prijslijst je dit artikel wilt toevoegen. Een artikel kan ook altijd later in meerdere prijslijsten toegevoegd worden.

Geldig vanaf

Geef aan vanaf welke datum de nieuwe prijs geldig is in deze prijslijst.

Geldig tot

Geef aan tot welke datum de nieuwe prijs geldig is in deze prijslijst.

Btw-tarief (verplicht)

Selecteer het correcte btw-tarief.

Prijs (verplicht)

Voer hier de nieuwe prijs in.