CRMHub voor portaal instellen

Gewijzigd op Thu, 31 Aug 2023 om 01:02 PM

Via de CRMHub is het mogelijk om wijzigingen in je Visma CRM-systeem zoals Simplicate, Radar, Advisor of ClientOnline te synchroniseren met andere Visma producten zoals o.a. je accountant portaal in Yuki. Deze wijzigingen kunnen automatisch of alleen na handmatige goedkeuring worden gesynchroniseerd.

De synchronisatie vindt alleen plaats vanuit je CRM-systeem naar je accountant portaal in Yuki, alle wijzigingen die in je accountant portaal plaatsvinden worden dus niet gesynchroniseerd met je CRM-systeem.

De volgende wijzigingen van klantgegevens worden vanuit je CRM-systeem gesynchroniseerd:

• bedrijfsnaam
  • naam of initialen van contactpersoon
  • NAW-gegevens
  • telefoonnummer
  • e-mailadres
  • KvK-nummer
  • btw-nummer.

Klantgegevens van nieuwe klanten in je CRM-systeem worden niet gesynchroniseerd met je accountant portaal in Yuki.

LET OP!

De synchronisatie van de gewijzigde gegevens vanuit je CRM-systeem naar het accountant portaal in Yuki kan een aantal minuten tot enkele uren duren. Dit is afhankelijk van het CRM-systeem dat je gebruikt.

Via onze webpagina Synchroniseer CRM-data tussen Yuki en andere software kun je CRMHub direct aanvragen.

Pinkweb neemt contact met je op over de mogelijke CRMHUb-verbinding en verstrekt de benodigde API sleutels aan het Support team van Yuki.

Om de CRMHub met Yuki te verbinden moeten de volgende stappen worden doorlopen:

Daarnaast kan op elk moment:

• de ingestelde goedkeuring worden gewijzigd
  • de CRMHub-verbinding worden gewijzigd
  • de CRMHub-verbinding worden verbroken.

Vervolgens moet elke administratie, indien gewenst, worden verbonden met de CRMHub waardoor de klantgegevens automatisch of alleen na handmatige goedkeuring gesynchroniseerd kunnen worden.

Voor een uitgebreide beschrijving van de handmatige goedkeuring zie artikel CRMHub met administratie verbinden en klantgegevens bijwerken.

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan de CRM Hub-verbinding voor het portaal instellen

Deze gelden dan voor alle domeinen en administraties waartoe de portaalbeheerder toegang heeft.

CRMHub-verbinding voor portaal realiseren

In het accountant portaal klik je rechtsboven in je scherm op het icoon Instellingen.

Klik vervolgens in het nu geopende scherm op CRMHub.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Verbind met CRMHub om de koppeling tussen het accountant portaal en je CRM-systeem in te stellen.

Het volgende scherm wordt geopend:

LET OP!

Het Support team van Yuki krijgt de API-sleutel en het API geheim (omgeving) van Pinkweb.

Voer de API-sleutel en het API geheim (omgeving URL) in die je van het Support team hebt ontvangen en klik vervolgens op de knop Verbinding maken.

Het volgende scherm wordt geopend:

CRMHub goedkeuring instellen

Stel in welke wijzigingen vanuit je CRM-systeem met het accountant portaal in Yuki gesynchroniseerd moeten worden na handmatige goedkeuring:

• Alle
  • Alleen juridische en btw-gegevens
  • Geen, werk alle gegevens bij zonder goedkeuring.

LET OP!

Standaard is voor alle te synchroniseren wijzigingen handmatige goedkeuring vereist.

Klik op de knop Bewerken in het bovenstaande scherm. Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer welke wijzigingen handmatig goedgekeurd moeten worden en klik vervolgens op de knop Bewaren.

De ingestelde handmatige goedkeuring wordt getoond in het scherm.

Ingestelde CRMHub goedkeuring wijzigen

Om de instelling van de handmatige goedkeuring van de synchronisatie van gegevens te wijzigen, klik je op de knop Bewerken

Selecteer de gewenste handmatige goedkeuring en klik op de knop Bewaren

CRMHub-verbinding wijzigen

Om de CRMHub-verbinding te wijzigen, klim je op de knop Wijzig verbinding in het bovenstaande screenshot.

Het volgende scherm wordt geopend:

Wijzig de desbetreffende gegevens en klik vervolgens op de knop Bewaren.

CRMHub-verbinding verbreken

Om de CRMHub-verbinding te verbreken. klik je in het bovenstaande screenshot op de knop Verbinding verbreken.