Te factureren offertes

Gewijzigd op Thu, 25 Jan 2024 om 02:10 PM

In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle offertes die zijn geaccepteerd door de klant maar nog moeten worden gefactureerd.

TIP!

Alle te factureren offertes vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Offertes in het Archief.

Vanuit deze werklijst kan een gebruiker:

• de offerte factureren
  • het document bekijken
  • de relatie bekijken
  • de offerte verwijderen.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu de werklijst Klaar om te factureren.

LET OP!

Zolang de geaccepteerde offerte nog niet is gefactureerd kan deze worden heropend door in de geopende te factureren offerte te klikken op de knop Heropenen. Na het heropenen van de offerte kan deze weer worden geaccepteerd, geweigerd of herzien.

Het volgende scherm wordt geopend:

Offerte factureren

Een geaccepteerde offerte kan desgewenst direct worden gefactureerd naar de klant door:

• te klikken op het onderwerp van de desbetreffende offerte en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Genereer factuur
  • met je muis boven de regel van de desbetreffende offerte te bewegen en vervolgens te klikken op de knop Genereer factuur.

De offerte is nu verplaatst naar de werklijst ' Te verzenden facturen'.

Alle gegevens van de offerte worden overgenomen in het nu geopende scherm van een nieuwe verkoopfactuur:

Desgewenst kunnen de gegevens van de verkoopfactuur nog worden gewijzigd en/of aangevuld door te klikken op de knop Terug. De verkoopfactuur kan vervolgens worden bewaard als te verzenden factuur door te klikken op de knop Opslaan als 'klaar om te versturen' of direct worden verwerkt in de administratie en worden verstuurd naar de klant.

In het laatste geval wordt de status van de offerte 'Gefactureerd':

Document bekijken

• Klik op het onderwerp van het document
    OF
  • Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende offerte, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk document in het dropdownmenu.

In het nu geopende scherm kan de te factureren offerte worden gefactureerd of heropend.

Relatie bekijken

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende offerte, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk relatie in het dropdownmenu.

De relatiekaart van de desbetreffende relatie wordt nu geopend.

Offerte verwijderen

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende offerte, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Verwijderen in het dropdownmenu.

De volgende melding verschijnt in je scherm:

Klik op de knop Verwijderen om de te factureren offerte daadwerkelijk te verwijderen.