Conceptoffertes

Gewijzigd op Thu, 25 Jan 2024 om 12:11 PM

In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle offertes die zijn aangemaakt maar nog niet verzonden kunnen of moeten worden naar je klanten.

Deze conceptoffertes kunnen nog altijd worden aangepast en bewaard worden.

TIP!

Alle conceptoffertes vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Offertes in het Archief.

Vanuit deze werklijst kan een gebruiker:

• een conceptofferte wijzigen
  • één of meer conceptoffertes klaarzetten voor verzending naar klanten
  • het document bekijken
  • de relatie bekijken
  • één of meer conceptoffertes verwijderen.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu de werklijst Concepten.

Het volgende scherm wordt geopend:

Conceptofferte wijzigen

Klik in de werklijst op het onderwerp van de conceptofferte die je wilt wijzigen voordat je deze bijvoorbeeld klaar zet voor verzending naar je klant.

Het volgende scherm wordt geopend:

Na het wijzigen van de gegevens van de conceptofferte kan deze door te klikken op de knop Bewaar als concept weer worden bewaard als een conceptofferte (in werklijst 'Concepten') of klaargezet worden om te worden verstuurd (in werklijst 'Klaar om te versturen').

Om een schermvoorbeeld van de gewijzigde conceptofferte te bekijken en indien gewenst de offerte vervolgens direct te verwerken in de administratie klik je op de knop Volgende.

Conceptoffertes klaarzetten voor verzending

Selecteer de conceptoffertes in de werklijst die je wilt klaarzetten voor verzending naar je klanten. Klik vervolgens bovenin het scherm op Klaar om te versturen

De offertes verdwijnen uit de werklijst ‘Concepten’ en worden verplaatst naar de werklijst ‘Klaar om te versturen'.

TIP!

Om één offerte klaar te zetten voor verzending beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende offerte en klik je op de knop Klaar om te versturen.

De offerte verdwijnt uit de werklijst ‘Concepten’ en wordt verplaatst naar de werklijst ‘Klaar om te versturen' terecht.

Document bekijken

• Klik op het onderwerp van het document
    OF
  • Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende offerte, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk document in het dropdownmenu.

In het nu geopende scherm kan de conceptofferte worden aangepast en vervolgens worden bewaard als een conceptofferte of klaargezet worden voor verzending.

Relatie bekijken

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende offerte, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk relatie in het dropdownmenu.

De adreskaart van de desbetreffende relatie wordt nu geopend.

Conceptoffertes verwijderen

Selecteer de conceptoffertes in de werklijst die je wilt verwijderen uit je administratie. Klik vervolgens bovenin het scherm op Verwijderen.

De volgende melding verschijnt in je scherm:

Klik op de knop Verwijderen om de geselecteerde conceptoffertes daadwerkelijk te verwijderen.

TIP!

Om één offerte te verwijderen beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende offerte, klik je vervolgens op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Verwijderen in het dropdownmenu.