Nmbrs® koppeling voor portaal instellen

Gewijzigd op Thu, 30 Mar 2023 om 11:28 AM

Nmbrs® is geïntegreerd met Yuki. Door de koppeling met Nmbrs® is het mogelijk de loonstroken, loonjournaalposten en loonaangiften uit Nmbrs® te halen en deze automatisch in Yuki te plaatsen.

Yuki partners kunnen bij Yuki kenbaar maken dat ze gebruik willen maken van de Nmbrs® koppeling. Yuki verwerkt dit vervolgens in het contract van de partner waarna de koppeling met Nmbrs® direct mogelijk is.

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder ' of 'Portaal backoffice' kan de Nmbrs® koppeling in het portaal activeren

Vanuit dit scherm kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' of 'Portaal backoffice':

• een Nmbrs koppeling activeren
  • een Nmbrs koppeling wijzigen
  • een Nmbrs koppeling verbreken.

Om Nmbrs® met Yuki te koppelen moet de gebruikersnaam en het API token opgehaald en vervolgens ingesteld worden in Yuki.

API token ophalen vanuit Nmbrs®

Dit API token is als volgt op te halen:

• Ga naar het gebruiker profiel in Nmbrs® door rechts bovenin te klikken op de naam waarmee is ingelogd in Nmbrs®.

• Open het tabblad API Token. De gebruikersnaam (het e-mailadres dat wordt gebruikt om in de Nmbrs® omgeving in te loggen) en het API token die in het nu geopende Nmbrs® scherm zijn vermeld moeten in Yuki worden ingevuld.

Nmbrs® koppeling activeren

Om de Nmbrs® koppeling te activeren in het portaal moeten de toegangscodes van Nmbrs® en de import instellingen van de salarisdocumenten worden vastgelegd.

LET OP!

Het is ook mogelijk om per domein en/of per administratie afwijkende instellingen op te slaan.

In het accountant portaal klik je rechtsboven in je scherm op het icoon Instellingen.

Klik vervolgens in het nu geopende scherm op Salariskoppeling Nmbrs.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Verbind met Nmbrs om de instellingen van de Nmbrs® koppeling vast te leggen. Het volgende scherm wordt geopend:

Gebruikersnaam (verplicht)

Voer hier de gebruikersnaam van Nmbrs® in.

API token (verplicht)

Voer hier het API token van Nmbrs® in.

Automatische import van salarisdocumenten / Import instellingen

De automatische import van salarisdocumenten is 'standaard' geactiveerd. Alle instellingen worden automatisch overgenomen in de door jou beheerde domeinen en administraties met een actief salarisadministratie contract:

• Alle salarisdocumenten automatisch importeren
  • Salarisstroken automatisch importeren
  • Loonjournaalposten automatisch importeren
  • Aangiften loonheffing automatisch importeren.

Dagen waarop documenten worden geïmporteerd

Eerste dag (verplicht)

Eerste dag van huidige maand vanaf wanneer salarisdocumenten automatisch geïmporteerd worden.

Laatste dag (verplicht)

Laatste dag van de huidige maand waarop salarisdocumenten automatisch geïmporteerd worden.

TIPS!

• Bij het importeren van salarisstroken vanuit Nmbrs® wordt een werknemer automatisch aangemaakt (met correct personeelsnummer, naam en adresgegevens) in de administratie wanneer blijkt dat het personeelsnummer nog niet bestaat in de desbetreffende administratie in Yuki.
  • Het is mogelijk om loonjournaalposten en salarisstroken van een 13e maand vanuit Nmbrs® te importeren terwijl in Yuki de verloning is ingesteld als een regulier kalenderjaar (12 maanden). De desbetreffende salarisstroken en loonjournaalposten worden geboekt op de laatste dag van het jaar (31 december).

Klik na het invoeren van de toegangscodes en de import voorkeuren van de salarisdocumenten op de knop Verbinding maken.

De Nmbrs® koppeling is nu geactiveerd in het portaal.

LET OP!

Zodra de Nmbrs® koppeling is geactiveerd krijgt de portaalbeheerder automatisch een taak (foutmelding) toegewezen wanneer er problemen zijn met de automatische import van salarisdocumenten.

Onderin dit scherm wordt een lijst getoond met alle domeinen waarin zich een administratie bevindt met een actief salarisadministratie contract.

Door te klikken op > voor de naam van een domein kun je voor het domein en/of administratie desgewenst afwijkende Nmbrs® instellingen (credentials en/of automatische import van salarisdocumenten) invoeren.

Nmbrs® koppeling wijzigen

Om de instellingen van de Nmbrs® koppeling te wijzigen klik je op de knop Bewerken.

Het volgende scherm wordt geopend:

Om de gewijzigde instellingen op te slaan klik je op de knop Bewaren.

Nmbrs® koppeling verbreken

Klik op de knop Verbinding verbreken om de koppeling met Nmbrs® te deactiveren. Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Verbinding verbreken om de Nmbrs® koppeling daadwerkelijk te deactiveren.