Aangifte loonheffing boeken

Gewijzigd op Thu, 07 Sep 2023 om 01:12 PM

De aangiften loonheffing (net zoals de salarisstroken en loonjournaalposten) kunnen door Yuki 'automatisch' worden gegenereerd en verwerkt door de Yuki koppeling met Loket of Nmbrs® te activeren.


Wanneer hiervan geen gebruik wordt gemaakt moeten de aangiften loonheffing handmatig worden verwerkt.Bij de aangifte loonheffing hoef je maar twee velden in te vullen:


Datum

Vul hier de laatste dag van de maand in waarop de loonheffing betrekking heeft. Let goed op dat je de correcte datum invoert. Het gaat dus niet om de datum die op het document staat als documentdatum, maar de laatste dag van de periode waarop de loonheffing betrekking heeft.


Bedrag

Vul het bedrag van de loonheffing in. Alle betaalinformatie velden worden automatisch ingevuld tijdens het bewaren van het document. Deze velden kunnen, indien gewenst, nog worden aangepast.


Wanneer je gebruik maakt van de betaallijst kun je een SEPA betaalbestand (indien geactiveerd) aanmaken waardoor de aangifte loonheffing kan worden betaald.


Boeking

Een verwerkte aangifte loonheffing wordt standaard in de ordner 'Belasting/Loonheffing' geplaatst. De verwerkte aangifte loonheffing moet altijd worden gematcht met een betaling (aan Belastingdienst). De boeking verloopt via de rekening '17100 Loonheffing' en '17110 Belastingschulden LB'.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren