Prijsovereenkomst vastleggen bij klant

Gewijzigd op Mon, 09 Oct 2023 om 07:55 PM

Prijslijsten worden gebruikt om prijsstructuren voor groepen gebruikers vast te leggen en de btw te sturen. Prijsovereenkomsten kun je gebruiken om individuele prijsafspraken met je klant(en) vast te leggen.

Er zijn in Yuki twee manieren om prijsovereenkomsten vast te leggen:

• bij de klant

• bij het verkoopartikel.

Hieronder wordt beschreven hoe je een prijsafspraak bij de klant vastlegt.

TIP!

Je kunt enkel prijsafspraken vastleggen bij al bestaande klanten. Je moet dus al eerder een verkoopfactuur naar de klant hebben verstuurd.

Beweeg met je muis boven het icoon Relaties en klik vervolgens op Relaties. Klik in het nu geopende scherm op het icoon Klanten, zoek en open de relatiekaart van de klant en klik vervolgens op Prijsovereenkomsten.

Het volgende scherm wordt geopend:

In dit scherm zie je alle bestaande prijsovereenkomsten met deze klant.

Om een nieuwe prijsovereenkomst toe te voegen, klik je op linksboven in je scherm op de knop Nieuw

Selecteer het artikel waarvoor je een afgesproken afwijkende prijs wilt vastleggen, voer de nieuwe prijs (inclusief of exclusief btw) in en geef het btw-tarief aan.

Klik op de knop Bewaren om de nieuwe prijsovereenkomst bij de klant vast te leggen.