Overzicht bankrekeningen (Beta)

Gewijzigd op Di, 9 Jul om 2:19 PM

Na het uploaden van de elektronische afschriftbestanden (met afschriftregels) van de bank(en) naar jouw domein in Yuki, verwerkt Yuki deze vervolgens in de financiële administratie. De bankrekeningen en/of creditcards worden tijdens deze import automatisch aangemaakt.

Alle rekeningen, creditcards en online betalingsproviders die niet tijdens de import van elektronische afschriftbestanden worden aangemaakt moeten door een gebruiker met de rol 'Backoffice', 'Externe accountant' of 'Directie' handmatig worden aangemaakt.

TIP!

Wanneer de accountant het feature Vreemde valuta heeft toegevoegd aan het contract van het domein kunnen er één of meer zogenaamde vreemde valuta rekeningen worden aangemaakt.

Vanuit dit scherm kan een gebruiker met de rol 'Backoffice', 'Directie' of 'Externe accountant':

• een nieuwe bankrekening, creditcard of online betalingsprovider toevoegen
  • alle transacties of afschriften van een rekening bekijken
  • de gegevens van een bankrekening wijzigen
  • een bankrekening verwijderen.

Beweeg met je muis boven het icoon Bank in de navigatiebalk en klik vervolgens op Bankrekeningen

Het volgende scherm wordt geopend:

SCREENSHOT SALDO IS ONJUIST

In dit scherm zie je een overzicht van alle zakelijke bankrekeningen, creditcards en/of online betalingsproviders van een administratie in een domein. Daarnaast wordt ook het saldo van de interne overboekingen onderweg getoond.

Wanneer een rekening niet meer wordt gebruikt in een administratie verwijder je bij de rekeninggegevens het vinkje voor 'Actief'. Hierdoor wordt de rekening niet meer getoond in het overzicht van de bankrekeningen.

Je vindt alle inactieve rekeningen terug in dit overzicht door het aankruisvakje voor Toon inactieve bankrekeningen aan te vinken.

In de kolom Consistentie check wordt een eventueel aanwezige inconsistentie in de bankrekening getoond:

• Saldo is onjuist:
    • het beginsaldo kan niet worden gecontroleerd
    • er ontbreken banktransacties.

Achter elke rekening zie je het huidige saldo op de dag waarop de laatste transactie (verwerkt in Yuki) heeft plaatsgevonden op de rekening.

1. Toon alleen de rekeningen van een bepaald kantoor.
  2. Lijstweergave van bankrekeningen.
  3. Grote weergave van bankrekeningen.
  4. Bekijk de bankrekeningen van een bepaalde administratie of van het gehele domein.

Door te klikken op het nummer of de omschrijving van een rekening wordt een scherm geopend waarin je:

• de statistieken (verloop banksaldo in grafiek) van een rekening kunt bekijken.

Nieuwe bankrekening, creditcard of online betalingsprovider toevoegen

Om een nieuwe bankrekening, creditcard of online betalingsprovider toe te voegen, klik je op het pijltje achter Toevoegen... en selecteer je de desbetreffende menuoptie.

Voor een uitgebreide beschrijving van het toevoegen van een nieuwe bankrekening, creditcard en/of nieuwe online betalingsprovider zie artikel Rekening aanmaken (bankrekening, creditcard en/of online betalingsprovider.

Transacties of afschriften van rekening bekijken

Om ale transacties of de afschriften van een rekening te bekijken:

• klik je op de naam van de bankrekening
    OF
  • beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende bankrekening, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Bekijken in het dropdownmenu.

SCREENSHOT

Het volgende scherm wordt geopend:

SCREENSHOT

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Transacties en afschriften van rekening.

Gegevens van rekening wijzigen

Om de gegevens van een rekening te wijzigen:

• klik je op de naam van de bankrekening en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Bewerken
    OF
  • beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende bankrekening, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Bewerken in het dropdownmenu.

SCREENSHOT

Het volgende scherm wordt geopend:

SCREENSHOT

Wijzig de desbetreffende gegevens en klik vervolgens op de knop Bewaren.

Voor een uitgebreide beschrijving van de rekeninggegevens zie artikel Rekening aanmaken (bankrekening, creditcard en/of online betalingsprovider.

Rekening verwijderen

Om een rekening te verwijderen:

• klik je op de naam van de bankrekening en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Verwijderen
    OF
  • beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende bankrekening, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Bekijken in het dropdownmenu. Klik in het nu geopende scherm op de knop Verwijderen.

SCREENSHOT

De rekening wordt nu verwijderd.

LET OP!

De knop 'Verwijderen' is alleen beschikbaar wanneer er geen transacties of documenten zijn gekoppeld aan de rekening.