Tussenrekeningen

Gewijzigd op Thu, 02 Nov 2023 om 11:29 AM

Een tussenrekening is een rekening waarop tijdelijk een transactie wordt geboekt die altijd moet worden gevolgd door een tegenboeking. Op het eind van het boekjaar moet het saldo op alle tussenrekeningen (23...) op nul staan.

Vanuit dit overzicht kan een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein:

• de transacties op tussenrekening matchen (koppelen).

Klik in de navigatiebalk, indien nodig, op het icoon Backoffice.

Klik vervolgens in het nu geopende scherm onder Checklist op Tussenrekeningen.

Het volgende scherm wordt geopend:

In dit overzicht wordt een totaaloverzicht gegeven van alle openstaande transacties op de volgende tussenrekeningen:

• Betalingen onderweg (interne overboekingen)
  • Tussenrekening pinbetalingen
  • Tussenrekening creditcardbetalingen
  • Tussenrekening iDEAL betalingen
  • Tussenrekening online betalingen.
  • Tussenrekening van zelf aangemaakte betaalwijzen

TIP!

Wanneer je zelf online betaalmethoden hebt aangemaakt voor de betaling van je verkoopfacturen worden de door Yuki automatisch aangemaakte bijbehorende tussenrekeningen aan dit overzicht toegevoegd.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Betaalmethoden aanmaken.

Transacties op tussenrekening matchen (koppelen)

Klik op > voor de desbetreffende tussenrekening om de openstaande transacties te matchen met de verwachte transacties (tegenboeking).

Het volgende scherm wordt geopend:

Na het aanvinken van de eerste transactie verschijnt het vakje Selecteer de hele lijst, hiermee kun je in één keer alle transacties aanvinken om ze te koppelen.

Rechtsboven in je scherm zie je bovendien het saldo van het bedrag wat nog gematcht moet gaan worden met de aangevinkte transactie.

Na het aanvinken van één of meer transacties die gekoppeld moeten worden klik je op de knop Koppelen. Rechtsboven zie je dat het saldo van het bedrag volledig is gematcht.

Als er na het matchen een restantsaldo overblijft geeft Yuki je de keuze om alleen te koppelen of te koppelen waarbij het saldo wordt afgeboekt naar bankkosten, betalingsverschillen of koersverschillen.

Wanneer je ervoor kiest om alleen te koppelen zal het restantsaldo in het overzicht van te koppelen transacties blijven staan.

Om een lijst te openen met historische overboekingen klik je op de knop Historie. Het volgende scherm wordt geopend:

Door te klikken op > voor de gekoppelde transacties kun je deze bekijken, weer loskoppelen of het restantsaldo alsnog afboeken.