Facturen in bulk versturen per post

Gewijzigd op Thu, 01 Feb 2024 om 02:04 PM

Wanneer je bij de Verkoop instellingen hebt aangegeven dat alle verkoopfacturen per post moeten worden verzonden en je meerdere facturen tegelijkertijd verwerkt, worden ze verwerkt in je administratie in Yuki en kunnen ze vervolgens worden afgedrukt.

De afgedrukte verkoopfacturen kunnen vervolgens per post worden verstuurd.

Om de ingestelde verzendmethode van je verkoopfacturen te controleren en/of te wijzigen klik je in de navigatiebalk op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Verkoopinstellingen. Onder Factuuraflevering vind je in het veld Verzendmethode de ingestelde verzendmethode.

TIPS!

• In de functionaliteit Relaties kun je gebruik maken van de functie Etiketten om de te versturen enveloppen te adresseren.
  • De verstuurde facturen vind je terug in het overzicht 'Factuurhistorie', 'Activiteitenlogboek' en 'Bulkactiviteit'.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm de werklijst Te verzenden facturen.

Het volgende scherm wordt geopend:

TIP!

Om te controleren of bij alle klanten de verzendwijze 'Post' is ingevuld, voeg je aan deze werklijst de kolom Verzendwijze toe door te klikken op de knop Kolomselectie.

Selecteer alle facturen die je per gewone post wilt versturen naar je klanten.

TIP!

Door te klikken op het selectievakje voor de kolomkop Type worden door Yuki standaard 50 te verzenden verkoopfacturen geselecteerd. Is het aantal verkoopfacturen dat je wilt versturen hoger dan 50 dan selecteer je alle te verzenden verkoopfacturen door te klikken op Alles selecteren (aantal).

Je maakt de selectie van alle te verzenden verkoopfacturen ongedaan door te klikken op Selectie ongedaan maken.

Klik bovenin het scherm op Verwerken om de verkoopfacturen te verwerken in de administratie, af te drukken en vervolgens te versturen per gewone post.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Verwerken om de verkoopfacturen daadwerkelijk te verwerken in de administratie en vervolgens desgewenst af te drukken en te versturen per gewone post.

Tijdens de verwerking van de verkoopfacturen verschijnt de volgende melding in het scherm:

Na de verwerking wordt er door Yuki een e-mail gestuurd naar de gebruiker die de facturen in bulk heeft verwerkt.

Daarnaast verschijnt er een mededeling als openstaande vraag in de Postbus. De e-mail en de mededeling bevatten beiden een link naar een zogenaamd PDF verzamelbestand dat alle verstuurde facturen bevat.

De naam van het PDF bestand is 'Verkoopfacturen printbestand [datum] [tijd'].pdf' en kan desgewenst worden afgedrukt.

TIP!

Dit PDF verzamelbestand wordt ook bewaard op het tabblad (alles) in de ordner Verkoop.