In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle verkoopfacturen waarvoor het verzenden van een herinnering of aanmaning is geblokkeerd. Dit zijn facturen die nog niet betaald of geïncasseerd zijn en waar bijvoorbeeld nog uitzoek- of navraagwerk voor moet worden gedaan.

De gegevens van een geblokkeerde factuur kunnen niet meer worden aangepast en opnieuw bewaard worden.

Vanuit deze werklijst kan een gebruiker:

• herinneringen voor facturen deblokkeren
  • het document bekijken
  • de relatie bekijken.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu de werklijst Geblokkeerde facturen.

Het volgende scherm wordt geopend:

In deze werklijst kun je gebruik maken van de zogenaamde document viewer om:

• een schermvoorbeeld van het document te verbergen of te tonen
  • het document in de browser te openen
  • het document te downloaden.

Klik op de regel van de desbetreffende factuur en vervolgens op één van de knoppen rechts in het scherm::

Herinneringen voor facturen deblokkeren

Selecteer de facturen in de werklijst waarvoor het verzenden van een herinnering of aanmaning gedeblokkeerd moet worden. Klik vervolgens bovenin het scherm op Deblokkeren

De volgende melding verschijnt in je scherm:

De facturen verdwijnen uit de werklijst ‘Geblokkeerde facturen’ en komen in de werklijst ‘Achterstallige facturen’ terecht.

TIP!

Om voor één factuur de verzending van een herinnering of aanmaning te deblokkeren, beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur en klik je op de knop Deblokkeren.

De factuur verdwijnt uit de werklijst ‘Geblokkeerde facturen’ en komt in de werklijst ‘Achterstallige facturen’ terecht.

Document bekijken

• Klik op het onderwerp van het document
    OF
  • Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk document in het dropdownmenu.

In het nu geopende scherm kan de openstaande factuur, indien nodig, worden aangepast of kunnen er bewerkingen op de factuur worden uitgevoerd.

Relatie bekijken

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk relatie in het dropdownmenu.

De adreskaart van de desbetreffende relatie wordt nu geopend.