In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle verkoopfacturen die zijn aangemaakt maar nog niet verzonden kunnen of moeten worden naar je klanten.


Alle gegevens van een conceptfactuur kunnen nog altijd worden aangepast en opnieuw bewaard worden.


Alle conceptfacturen vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Facturen in het Archief.


Vanuit deze werklijst kan een gebruiker:

  • een conceptfactuur wijzigen 
  • één of meer conceptfacturen klaarzetten voor verzending naar klanten
  • het document bekijken
  • de relatie bekijken
  • een duplicaat van conceptfactuur maken
  • één of meer conceptfacturen verwijderen.


Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu de werklijst Conceptfacturen.


Het volgende scherm wordt geopend:Conceptfactuur wijzigen

Klik in de lijst op het onderwerp van de conceptfactuur die je wilt aanpassen voordat je deze bijvoorbeeld klaar zet voor verzending naar je klant. 


Het volgende scherm wordt geopend:Na het aanpassen van de gegevens van de conceptfactuur kan deze door te klikken op de knop Bewaar als concept weer worden bewaard als een conceptfactuur (in werklijst 'Conceptfacturen'). Om een schermvoorbeeld van de gewijzigde conceptfactuur te bekijken en de factuur indien gewenst klaar te zetten om te worden verstuurd (in werklijst 'Te verzenden facturen') klik je op de knop Volgende.


Conceptfacturen klaarzetten voor verzending

Selecteer de conceptfacturen in de lijst die je wilt klaarzetten voor verzending naar je klanten. Klik vervolgens bovenin het scherm op Klaar om te versturenDe facturen verdwijnen uit de werklijst ‘Conceptfacturen’ en komen in de werklijst ‘Te verzenden facturen' terecht.


TIP!

Om één factuur klaar te zetten voor verzending beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur en klik je op de knop Klaar om te versturen.De factuur verdwijnt uit de werklijst ‘Conceptfacturen’ en komt in de werklijst ‘Te verzenden facturen' terecht.


Document bekijken

  • Klik op het onderwerp van het document
    OF
  • Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk document in het dropdownmenu.


In het nu geopende scherm kan de conceptfactuur worden aangepast en vervolgens worden bewaard als een conceptfactuur of klaargezet worden voor verzending.


Relatie bekijken

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk relatie in het dropdownmenu.
Duplicaat van conceptfactuur maken

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Duplicaatfactuur in het dropdownmenu.Er wordt een scherm geopend met een duplicaat van de conceptfactuur. De gegevens van het duplicaat kunnen desgewenst worden gewijzigd en vervolgens als conceptfactuur worden opgeslagen of klaargezet worden voor verzending.


Conceptfacturen verwijderen

Selecteer de conceptfacturen in de lijst die je wilt verwijderen uit je administratie. Klik vervolgens bovenin het scherm op Verwijderen.De volgende melding verschijnt in je scherm:Klik op de knop Verwijderen om de geselecteerde facturen daadwerkelijk te verwijderen.


TIP!

Om één factuur te verwijderen beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik je vervolgens op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Verwijderen in het dropdownmenu.