Offerte als conceptofferte bewaren

Gewijzigd op Tue, 29 Mar 2022 om 01:38 PM

Je kunt vanuit twee plaatsen in Yuki een offerte aanmaken:

• Klik op het icoon Verkoop in de navigatiebalk en klik vervolgens indien nodig op Dashboard. Selecteer de menuoptie Offerte in het dropdownmenu van de knop Aanmaken...
  • Klik op het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.

Om een nieuwe offerte aan te maken, moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de offertegegevens in (relatie, lay-out en geldigheid)
  • voeg één of meer offerteregels (artikelen) toe
  • voeg, indien nodig, aanvullende gegevens toe
  • voeg, indien gewenst, één of meer bijlage(n) toe aan de offerte vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
    (alleen beschikbaar in nieuwe Verkoop functionaliteit)
  • bewaar de offerte als een conceptofferte.

Hieronder wordt beschreven hoe een offerte kan worden bewaard als een conceptofferte.

Vanuit dit scherm kan een gebruiker:

• de offerte als concept bewaren.
  • de offerte verplaatsen
  • de offerte verwijderen.

Offerte als concept bewaren

Wanneer alle gegevens van de offerte zijn ingevoerd klik je op de knop Bewaar als concept om de offerte te bewaren als een conceptofferte (in werklijst 'Concepten'). Het invoerscherm wordt afgesloten.

Offerte verplaatsen

Een conceptofferte kan, indien gewenst, worden verplaatst naar een andere administratie. Hiervoor selecteer je in het veld Bedrijf de administratie waarnaar de conceptofferte verplaatst moet worden.

Offerte verwijderen

Om een conceptofferte te verwijderen, klik je op de knop Annuleren.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik vervolgens op de knop Verwijderen.