Hoe herstel ik in één keer meerdere verkeerd geboekte banktransacties?

Gewijzigd op Fri, 30 Jun 2023 om 03:40 PM

Met de functie Zoeken & vervangen kun je in een domein dwars door alle bankrekeningen zoeken naar transacties (bankafschriftregels) die aan één of meerdere zoekcriteria voldoen. Op het resultaat van de zoekopdracht kun je vervolgens ook weer bewerkingen loslaten.

Deze functie kun je o.a. gebruiken om meerdere verkeerd geboekte banktransacties te zoeken en deze in één keer te herstellen door deze te vervangen.

TIP!

Deze functie kan niet worden gebruikt voor het zoeken en vervangen van verkeerd geboekte kastransacties.

Deze functie is alleen beschikbaar voor een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein.

Beweeg met je muis boven het icoon Bank in de navigatiebalk en klik vervolgens op Zoeken & vervangen

*

Het volgende scherm wordt geopend:

Na het invoeren van de criteria klik je op de knop Zoek.

Standaard wordt alleen gezocht in de banktransacties met de backoffice status 'Open'.

Vervolgens geef je in het onderstaande scherm aan hoe de banktransacties vervangen moeten gaan worden in Yuki. Daarbij kan je ook aangeven of deze banktransacties in de toekomst wel of niet automatisch worden afgehandeld door Yuki.

De knop Verwerken gebruik je om de gevonden banktransacties te vervangen en direct te laten verwerken door Yuki.

De knop Herkenningsregel opslaan & verwerken kan je gebruiken om de ingevoerde 'Zoek' criteria en 'Vervangen' gegevens te bewaren als een bank verwerkingsregel.

Voor een uitgebreide beschrijving van de functie 'Zoeken en vervangen' zie artikel Zoeken & vervangen (banktransacties).