Creditcardbetaling

Gewijzigd op Tue, 26 Mar 2024 om 04:08 PM

Alle banktransacties die zijn geüpload in Yuki komen in de workflow 'Te verwerken banktransacties terecht. Voor de afhandeling van de banktransacties kan er sprake zijn van drie situaties:

  • IDR heeft de banktransactie herkend en stelt een match met een betaling voor
  • IDR heeft de banktransactie herkend maar kan geen directe match met een betaling voorstellen
  • IDR heeft de banktransactie niet herkend waardoor de transactie handmatig moet worden verwerkt.


Dit artikel beschrijft de derde situatie.


De actie Creditcardbetaling  wordt gebruikt voor de betalingen van de creditcard afschriften. De banktransactie wordt door deze actie geboekt op grootboekrekening ’23000 Betalingen onderweg’. De boekingen op deze grootboekrekening moeten in evenwicht zijn, is dit niet het geval dan mis je nog een creditcard afschrift of een banktransactie. 


Alleen een gebruiker met de 'Backoffice' rol in een domein kan banktransacties in de workflow 'Te verwerken banktransacties' verwerken.


Om te beginnen met het verwerken van banktransacties open je het domein. Het scherm Backoffice workflow wordt altijd standaard geopend. Klik in dit scherm op de tegel Bank om de workflow Te verwerken banktransacties te openen.


Klik in het nu geopende scherm op de > voor een banktransactieregel. Je krijgt het volgende scherm te zien als je op de actie Creditcardbetaling klikt:Je klikt op de knop Bewaren waardoor het scherm wordt geopend waarin je de creditcard betaling mogelijk kan matchen met een factuur. Daarna kun je op de knop Afgehandeld klikken waardoor de volgende transactie in de workflow wordt getoond.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren