Mijn domein beheren

Gewijzigd op Tue, 31 Jan 2023 om 03:48 PM

Vanuit het startscherm van 'Mijn domein' kun je het domein beheren. Dit betekent dat je diverse instellingen kunt bekijken en/of wijzigen die de functionaliteit van Yuki beïnvloeden zoals instellingen die bijvoorbeeld betrekking hebben op boekhoudkundige zaken óf zaken als beveiliging en rechten.

Alle vastgelegde instellingen zoals o.a. de instellingen van je domein op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd.

'Mijn domein' kan vanuit verschillende plaatsen in Yuki worden geopend:

• Klik boven de navigatiebalk op het icoon Wissel domein en vervolgens op Mijn domein
  • Klik in de navigatiebalk op het icoon Start en vervolgens op de tegel Mijn domein
  • Klik in de navigatiebalk op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Mijn domein.

Het startscherm van het domein wordt nu geopend:

In dit scherm kun je, afhankelijk van je rol(len) in het domein, de volgende knoppen gebruiken:

• Administratie
    Voeg een nieuwe administratie toe aan het domein
  • Gebruiker
    Voeg een nieuwe gebruiker toe aan het domein.
  • Rechtenmatrix
    Bekijk in de rechtenmatrix welke gebruikers met welke rol(len) toegang hebben tot welke administratie(s).
  • Fiscale eenheid (alleen beschikbaar voor gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' en de 'Backoffice' rol in het domein)
    Maak een Fiscale eenheid aan in het domein
  • Contract
    Bekijk de contractgegevens van het domein.
  • Gebruikersrollen log (alleen beschikbaar voor de eigenaar van het domein of een gebruiker met de rol 'Directie' in het domein)
    Bekijk in dit log welke gebruiker op welk tijdstip in het domein een nieuwe gebruiker heeft aangemaakt met één of meer rollen, een bestaande gebruiker heeft verwijderd of bij een bestaande gebruiker een rol heeft toegekend of verwijderd.
  • Wijzig standaardtaal (alleen beschikbaar voor gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' en de 'Backoffice' rol in het domein)
    Wijzig de standaardtaal van het domein
    De volgende talen zijn beschikbaar: Nederlands, Engels, Frans of Spaans. De standaardtaal wordt door Yuki gebruikt om gebruikersonafhankelijke tekst te creëren zoals bijvoorbeeld alle menu's in een scherm. De geselecteerde standaardtaal geldt voor alle gebruikers in het domein.
  • Wijzig betaalwijze (alleen beschikbaar voor gebruiker met de rol 'Directie' in het domein)
    Wijzig de betaalwijze van de bundel en de eventueel toegevoegde extra features.
  • Wijzig eigenaar (alleen beschikbaar voor de eigenaar van het domein)
    Wijzig de eigenaar van het domein (keuze uit bestaande gebruikers binnen het domein).
    Vanuit het portaal kan de portaalbeheerder ook de eigenaar van het domein wijzigen.

Administraties

Dit is het overzicht van de in dit domein opgenomen administratie(s).

Van elke administratie worden o.a. het KvK-nummer, het e-mailadres voor documenten, de startdatum van de boekhouding (administratie), het btw-nummer, de gebruiker die de btw-aangifte verzorgt, wel of geen ICP (IntraCommunitaire Prestaties) aangifte en de status (Klaar voor gebruik, Nog niet gereed of Inactief) weergegeven.

De administratie waarvan de naam vetgedrukt wordt weergegeven is de standaard administratie in het domein. Dit betekent dat in alle schermen die je opent standaard de gegevens van deze administratie worden getoond.

Door op de naam te klikken, kom je in het scherm met de gegevens van de administratie en kunnen diverse instellingen en gegevens over de administratie worden gewijzigd zoals bijvoorbeeld de toegangscontrole van een administratie.

Met de functie 'Toegangscontrole' kan door een gebruiker met de rol 'Directie' op elk moment de toegang van een gebruiker tot een administratie worden ontzegd of juist worden verleend.

Voor een uitgebreide beschrijving van de functie 'Toegangscontrole' zie artikel Toegangscontrole van administratie(s) in domein.

Gebruikers met toegang tot dit domein

Dit is het overzicht van de gebruikers met toegang tot het domein.

Van elke gebruiker worden o.a. de aan de gebruiker toegewezen rol(len) en de login naam weergegeven.

Gebruikers kunnen hier worden verwijderd door op het rode kruisje achter de naam te klikken.