Pay.nl mutaties importeren

Gewijzigd op Tue, 30 Jan 2024 om 12:12 PM

Sinds 2016 is het mogelijk om betaalspecificaties van Pay.nl in te lezen in Yuki en te laten verwerken als banktransactie. Op deze manier kunnen de verkoopfacturen direct gekoppeld worden met de betaling en wordt de uitbetaling van Pay.nl gekoppeld met de bankontvangst. De kosten van Pay.nl worden ook apart geboekt als kosten.

Voor een uitgebreide beschrijving van het uploaden van bestanden naar Yuki zie artikel Bestanden uploaden vanuit Postbus.

Pay.nl rekening aanmaken

Om de Pay.nl rekening aan te maken in Yuki doorloop je de volgende stappen:

• Beweeg met je muis boven het icoon Bank in de navigatiebalk en klik vervolgens op Bankrekeningen
  • Klik op de knop Nieuwe rekening voor online betalingsprovider

• Selecteer de online betaalprovider Pay.nl

• Voer in het nu geopende scherm de gegevens van jouw Pay.nl account in

• Selecteer, indien van toepassing, de administratie waarin de rekening van jouw Pay.nl account moet worden aangemaakt
  • Vul in het verplichte veld Betalingsprovider account het nummer van jouw Pay.nl account in
  • Vul in het verplichte veld Omschrijving de tekst in die in het overzicht van alle rekeningen achter de rekening moet worden getoond
  • Het veld Beginsaldo mag je leeglaten.
    Klik vervolgens op de knop Bewaren.

De rekening van de online betalingsprovider 'Pay.nl' is nu in je administratie aangemaakt.

Bestanden (per uitbetaling) genereren

Om de bestanden met mutaties (per uitbetaling) te genereren doorloop je de volgende stappen:

• Log in op jouw Pay.nl omgeving om per uitbetaling (clearing) de bestanden te genereren
  • Geef in jouw account aan met welke frequentie (dagelijks, wekelijks of maandelijks) er uitbetaald moet worden.
    Hier vind je ook de overzichten (omzet gegroepeerd per weeknummer óf per kalendermaand) per uitbetaling.
  • Genereer per uitbetaling (clearing) de betreffende specificaties.

Per uitbetaling worden er 3 soorten bestanden gegenereerd, te weten PDF, CSV en MT940. Voor de Yuki koppeling dien je de MT940 bestanden te uploaden. Deze worden vervolgens door Yuki verwerkt.