Toekomstige contracten

Gewijzigd op Wed, 03 Aug 2022 om 02:31 PM

In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle toekomstige contracten.

De instellingen van een toekomstig contract zijn op dit moment nog niet actief. Zodra de startdatum van het contract is gepasseerd zal Yuki de periodieke facturen volgens de ingestelde frequentie gaan klaarzetten.

Vanuit dit overzicht kan een gebruiker:

• onmiddellijk een factuur genereren (zolang Yuki nog geen eerste factuur heeft klaargezet)
  • de contractgegevens bekijken
  • de relatie bekijken
  • een contract wijzigen (zie artikel Contract wijzigen)
  • een contract verwijderen.

Alle toekomstige contracten vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Contracten in het Archief.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Contracten en selecteer vervolgens in het nu scherm in het dropdownmenu het overzicht Toekomstige contracten.

Het volgende scherm wordt geopend:

Onmiddellijk een factuur genereren

Zolang er door Yuki volgens de ingestelde frequentie nog geen periodieke verkoopfactuur is klaargezet kan je ook zelf onmiddellijk een factuur genereren. Klik in het overzicht op het onderwerp van het toekomstige contract waarvoor je een periodieke factuur wilt aanmaken.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop GENEREER FACTUUR.

Voor een uitgebreide beschrijving van het onmiddellijk genereren van een factuur zie artikel Eerste factuur onmiddellijk genereren (via contract).

Contractgegevens bekijken

• Klik op het onderwerp van het document
    OF
  • Beweeg met je muis boven de regel van het desbetreffende contract, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk contractgegevens in het dropdownmenu.

In het nu geopende scherm kan het contract worden aangepast en vervolgens weer worden bewaard.

Relatie bekijken

Beweeg met je muis boven de regel van het desbetreffende contract, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk relatie in het dropdownmenu.

De adreskaart van de desbetreffende relatie wordt nu geopend.

Contract verwijderen

Zolang er nog geen verkoopfactuur is aangemaakt kan het toekomstige contract nog worden verwijderd.

Klik in het overzicht op het onderwerp van het toekomstige contract dat je wilt verwijderen en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop met de drie puntjes.

Klik op Verwijderen in het dropdownmenu.

De volgende melding verschijnt in je scherm:

Klik op de knop Ja om het toekomstige contract daadwerkelijk te verwijderen.