Conceptcontracten

Gewijzigd op Fri, 29 Apr 2022 om 04:05 PM

In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle conceptcontracten die zijn aangemaakt waarvan de periodieke facturen nog niet verzonden kunnen of moeten worden naar je klanten.


De instellingen binnen een conceptcontract zijn op dit moment nog niet definitief. Er worden daarom door Yuki nog geen periodieke facturen klaargezet.

Deze conceptcontracten kunnen nog altijd worden aangepast en opnieuw bewaard worden.


Alle conceptcontracten vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Contracten in het Archief.


Vanuit dit overzicht kan een gebruiker:

  • een conceptcontract wijzigen
  • één of meer conceptcontracten afhandelen (met mogelijkheid om eerste factuur direct te genereren)
  • de contractgegevens bekijken
  • de relatie bekijken
  • één of meer conceptcontracten verwijderen.


Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Contracten en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu de lijst Concepten.


Het volgende scherm wordt geopend:Conceptcontract wijzigen

Klik in het overzicht op het onderwerp van het conceptcontract dat je wilt aanpassen voordat je deze bijvoorbeeld afhandelt. 


Het volgende scherm wordt geopend:Na het aanpassen van de gegevens van het conceptcontract kan deze door te klikken op de knop Bewaar als concept weer worden bewaard als een conceptcontract (in overzicht 'Concepten') of door te klikken op de knop Afhandelen worden afgehandeld (in overzicht 'Lopende contracten' of 'Toekomstige contracten').


Conceptcontracten afhandelen

Selecteer de conceptcontracten in het overzicht die je wilt afhandelen. Klik vervolgens bovenin het scherm op AfhandelenDe volgende melding verschijnt in je scherm:De contracten verdwijnen uit het overzicht ‘Concepten’ en komen afhankelijke van de ingevoerde startdatum van het contract in het overzicht 'Lopende contracten' of 'Toekomstige contracten' terecht.


TIP!

Om één contract af te handelen, beweeg je met je muis boven de regel van het desbetreffende contract en klik je vervolgens op de knop Afhandelen.Het conceptcontract wordt direct afgehandeld en komt in het overzicht 'Lopende contracten' of ' Toekomstige contracten' terecht.


Eerste factuur onmiddellijk genereren

Je kunt bij het afhandelen van het contract ook zelf onmiddellijk de eerste factuur van de reeks periodieke facturen laten aanmaken.


Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Eerste factuur onmiddellijk genereren (via contract).


Contractgegevens bekijken

  • Klik op het onderwerp van het document
    OF
  • Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende offerte, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk contractgegevens in het dropdownmenu.


In het nu geopende scherm kan het contract worden aangepast en vervolgens worden bewaard als een conceptcontract of worden afgehandeld.


Relatie bekijken

Beweeg met je muis boven de regel van het desbetreffende contract, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk relatie in het dropdownmenu.De adreskaart van de desbetreffende relatie wordt nu geopend.


Conceptcontracten verwijderen

Selecteer de conceptcontracten die je wilt verwijderen uit je administratie. Klik vervolgens bovenin het scherm op de knop VerwijderenDe volgende melding verschijnt in je scherm:Klik op de knop Verwijderen om de geselecteerde contracten daadwerkelijk te verwijderen.


TIP!

Om één contract te verwijderen beweeg je met je muis boven de regel van het desbetreffende contract, klik je vervolgens op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Verwijderen in het dropdownmenu.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren