Verwerkersovereenkomst voor domein bevestigen

Gewijzigd op Tue, 28 Feb 2023 om 08:20 AM

Met de komst van de GDPR is het voor een accountantskantoor noodzakelijk om een zogenaamde verwerkersovereenkomst af te sluiten met de ondernemer. Op 25 mei 2018 is bij het accountantskantoor deze nieuwe overeenkomst in werking getreden. Deze overeenkomst moet voldoen aan de laatste Europese wet- en regelgeving omtrent de privacy.

In de verwerkersovereenkomst staan de afspraken die worden gemaakt over de verwerking van  persoonsgegevens, procedure rondom datalekken, recht op audit en de technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen die zijn genomen in de software.

De verwerkersovereenkomst dient te worden bevestigd door de tekenbevoegde. Alleen de eigenaar van een domein en gebruikers met de rol 'Directie' zijn tekenbevoegd.

TIP!

De verwerkersovereenkomst blijft altijd beschikbaar in het domein en kan door de tekenbevoegde altijd bekeken, afgedrukt en/of gedownload worden.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Verwerkersovereenkomst voor ondernemer.

Zodra het accountantskantoor de verwerkersovereenkomst beschikbaar heeft gesteld, verschijnt de volgende pop-up in het scherm van de tekenbevoegde wanneer hij of zij inlogt in het domein.

Klik op de knop Onderteken de overeenkomst.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op Verwerkersovereenkomst om deze te gaan bevestigen.

In het nu geopende scherm bevestigt de tekenbevoegde de overeenkomst door het selectievakje voor de regel Ik heb de verwerkersovereenkomst gelezen en accepteer hierbij de overeenkomst als tekenbevoegde namens {naam domein] aan te vinken en vervolgens op de knop Bevestigen te klikken.

De tekenbevoegde bevestigt de overeenkomst door het invoeren van zijn of haar wachtwoord.

Klik vervolgens op de knop Bevestigen.

Het volgende scherm wordt geopend:

De tekenbevoegde en het accountantskantoor ontvangen hierna een e-mail met de getekende overeenkomst. Deze e-mail zal worden gestuurd naar het e-mailadres waarmee de tekenbevoegde heeft ingelogd.