Webservice API-sleutel gegevens bekijken en/of wijzigen

Gewijzigd op Mon, 20 Mar 2023 om 02:18 PM

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan de gegevens van een webservice API-sleutel bekijken en/of wijzigen.

Een gebruiker met de rol 'Portaal backoffice' heeft geen toegang tot de instellingen van de webservices.

Vanuit dit scherm kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder':

• de gegevens van een API-sleutel bekijken
  • de webservice van een API-sleutel wijzigen
  • een API-sleutel verwijderen.

In het accountant portaal klik je rechtsboven in je scherm op het icoon Instellingen.

In het nu geopende scherm klik je op Webservices.

Het volgende scherm wordt geopend:

Gegevens van API-sleutel bekijken

Om de gegevens van een API-sleutel te bekijken:

• klik je op de naam van de desbetreffende API-sleutel
    OF
  • beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende API-sleutel, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Bekijk API-sleutel gegevens in het dropdownmenu.

Het volgende scherm wordt geopend:

Webservice van API-sleutel wijzigen

Om de gegevens van een API-sleutel te wijzigen:

• klik je in het bovenstaande scherm op de knop Bewerken
    OF
  • beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende API-sleutel, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Wijzig webservice API-sleutel in het dropdownmenu.

Het volgende scherm wordt geopend:

Wijzig de webservice(s) van de API-sleutel en/of voeg een opmerking toe en klik vervolgens op de knop Bewaren.

API-sleutel verwijderen

Om een API-sleutel te verwijderen:

• klik je op de naam van de desbetreffende API-sleutel en vervolgens in het nu geopende scherm op de link Verwijderen
    OF
  • beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende API-sleutel, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Verwijderen in het dropdownmenu.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Verwijderen om de API-sleutel daadwerkelijk te verwijderen.

LET OP!

Alle webservices die zijn verbonden door gebruik van de deze API-sleutel zullen worden gewijzigd.