Automatische berichten over btw-aangifte

Gewijzigd op Fri, 02 Jun 2023 om 01:02 PM

Om de btw-aangifte zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn de volgende processen in Yuki geautomatiseerd. Deze acties worden alleen uitgevoerd als de administratie btw-plichtig is. Deze berichtenstroom kan per administratie worden ingesteld bij de algemene instellingen van het domein.

Deze instelling kan alleen worden aangepast door een gebruiker met de rol 'Directie' of de eigenaar van het domein.

Open de instellingen van je domein door in de navigatiebalk te klikken op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Berichten.

Het volgende scherm wordt nu geopend:

Indien de btw-aangifte wordt verzorgd door het administratiekantoor of de accountant via een partnerportaal worden er geen e-mailberichten verstuurd dat de btw-aangifte verstuurd moet worden. In het portaal kan immers zelf worden bijgehouden welke btw-aangiften voor welke domeinen verstuurd moeten gaan worden naar de Belastingdienst.

Verzendschema automatische berichten

ALTIJD

• Dagelijks
    Aanmaken van een lege concept btw-aangifte in de administratie indien deze nog niet bestaat. Dit is om ervoor te zorgen dat ook lege btw-aangiften (de zogenaamde nul-aangiften) worden verstuurd.

• 1e van de maand
    Volledigheidsrapport met daarin gegevens over eventueel ontbrekende facturen en/of betalingen. Dit rapport wordt gestuurd naar de bij de Yuki berichten aangegeven gebruiker bij Wie ontvangt berichten rond aandachtspunten zoals documenten die niet verwerkt kunnen worden of nog missen?

• 25e van de laatste maand van de aangifteperiode
    Aankondiging btw: mededeling dat de aangifteperiode bijna voorbij is en herinnering om documenten aan Yuki aan te leveren.
    Dit bericht wordt per e-mail gestuurd naar de bij Yuki berichten aangegeven gebruiker bij Wie ontvangt berichten rond de btw-aangifte?

ONDERNEMER OF ACCOUNTANT (ZONDER PARTNERPORTAAL) VERZORGT BTW-AANGIFTE

• 10e van de maand na de aangifteperiode
    Mededeling concept btw-aangifte: mededeling dat een concept btw-aangifte klaar staat om verstuurd te worden.
    Dit bericht wordt per e-mail gestuurd naar de bij Yuki berichten aangegeven gebruiker bij Wie ontvangt berichten rond de btw-aangifte?

• 20e van de maand na de aangifteperiode
    Herinnering btw-aangifte versturen: herinnering dat er een concept btw-aangifte klaar staat om verstuurd te worden (mits deze nog niet handmatig was verzonden).
    Dit bericht wordt per e-mail gestuurd naar de bij Yuki berichten aangegeven gebruiker bij Wie ontvangt berichten rond de btw-aangifte?

• 26e van de maand na de aangifteperiode
    Tweede herinnering btw-aangifte versturen: tweede herinnering dat er een concept btw-aangifte klaar staat om verstuurd te worden (mits deze nog niet handmatig was verzonden).
    Dit bericht wordt per e-mail gestuurd naar de bij Yuki berichten aangegeven gebruiker bij Wie ontvangt berichten rond de btw-aangifte?

ADMINISTRATIEKANTOOR OF ACCOUNTANT (MET PARTNERPORTAAL) VERZORGT BTW-AANGIFTE

• Zodra aangifte is goedgekeurd of gecontroleerd
    Mededeling btw-aangifte gereed: mededeling dat de btw-aangifte is goedgekeurd of gecontroleerd door een medewerker van de backoffice.
    Dit bericht wordt per e-mail gestuurd naar de bij Yuki berichten aangegeven gebruiker bij Wie ontvangt berichten rond de btw-aangifte?

• vanaf de 26e in de maand na de aangifteperiode
    Verzenden btw-aangiften: alle btw-aangiften die door een medewerker van de backoffice zijn goedgekeurd worden vanaf de 26e dagelijks en vanaf de 28e twee keer per dag automatisch verstuurd naar de Belastingdienst.

LET OP!
    Indien in het partnerportaal of het domein de btw-aangifte goedkeuring is ingesteld worden de btw-aangiften zonder voorafgaande goedkeuring van de ondernemer (klant) niet automatisch verzonden naar de Belastingdienst.

ALTIJD INDIEN BTW-AANGIFTE MET YUKI IS VERSTUURD

• Zodra btw-aangifte is ontvangen door Belastingdienst
    Ontvangstbevestiging: indien de btw-aangifte digitaal naar de Belastingdienst is verstuurd een bevestiging door de Belastingdienst dat de btw-aangifte is ontvangen en eventueel een herinnering dat de omzetbelasting betaald moet worden.
    Dit bericht wordt per e-mail gestuurd naar de bij Yuki berichten aangegeven gebruiker bij Wie ontvangt berichten rond de btw-aangifte?