Verwerkersovereenkomst voor ondernemer

Gewijzigd op Thu, 23 Nov 2023 om 11:59 AM

Met de komst van de GDPR is het voor een accountantskantoor noodzakelijk om een zogenaamde verwerkersovereenkomst af te sluiten met de ondernemer. Op 25 mei 2018 is bij het accountantskantoor deze nieuwe overeenkomst in werking getreden. Deze overeenkomst moet voldoen aan de laatste Europese wet- en regelgeving omtrent de privacy.

In de verwerkersovereenkomst staan de afspraken die worden gemaakt over de verwerking van  persoonsgegevens, procedure rondom datalekken, recht op audit en de technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen die zijn genomen in de software.

De verwerkersovereenkomst dient te worden bevestigd door de tekenbevoegde. Alleen de eigenaar van een domein en gebruikers met de rol 'Directie' zijn tekenbevoegd.

Zodra het accountantskantoor de verwerkersovereenkomst beschikbaar heeft gesteld, verschijnt er een pop-up in het scherm van de tekenbevoegde wanneer hij of zij inlogt in het domein.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Verwerkersovereenkomst voor domein bevestigen.

Alleen de eigenaar van het domein en een gebruiker met de rol 'Directie' kan de bevestigde verwerkersovereenkomst bekijken, afdrukken en/of downloaden. De overeenkomst blijft altijd beschikbaar in het domein.

De bevestigde verwerkersovereenkomst kan vanuit verschillende plaatsen in Yuki worden geopend:

• Klik in de navigatiebalk op het icoon Archief en vervolgens op de ordner Overig financieel.
    Klik op het tabblad Documentatie.
  • De gebruiker die de verwerkersovereenkomst heeft bevestigd klikt in de navigatiebalk op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Mijn profiel.
    Klik in het nu geopende scherm onder Contacten op Documenten aangemaakt.

In het nu geopende scherm klik je op het onderwerp van de verwerkersovereenkomst om deze te bekijken, af te drukken en/of te downloaden.

Voor de backoffice is de verwerkersovereenkomst in het domein niet zichtbaar.