Offertes

Gewijzigd op Tue, 20 Jun 2023 om 04:31 PM

Alle vastgelegde instellingen zoals o.a. de instellingen van de offertes zijn op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd.

Open de instellingen van je domein door in de navigatiebalk te klikken op het icoon Instellingen, klik in het nu geopende scherm op Verkoopinstellingen en scroll vervolgens naar Offertes.

Na het klikken op de knop Bewerken kunnen de onderstaande instellingen voor offertes bij de verkoopinstellingen worden ingevoerd.

Standaard lay-out

Deze offerte lay-out wordt bij het aanmaken van een offerte als voorkeurswaarde ingevuld.

Verzendmethode (verplicht)

De standaard verzendmethode voor de offertes moet hier worden geselecteerd:

• Alles per e-mail: als er geen e-mailadres bekend is of de klantspecifieke instelling staat op 'Per gewone post' wordt de offerte niet verwerkt

• Alles per gewone post: van de verwerkte offertes wordt een printbestand gemaakt. Als de klantspecifieke instelling staat op 'Per e-mail' wordt de offerte niet verwerkt

• Waar mogelijk per e-mail: afhankelijk van de klantspecifieke instelling en de aanwezigheid van een e-mailadres wordt bepaald of de offerte per e-mail of per post wordt verstuurd.
    Van de 'per post' offertes wordt een printbestand gemaakt.

• Niet verzenden: de offertes worden wel in de administratie verwerkt maar niet verzonden.

Geldigheid (dagen) (verplicht)

Geef hier aan binnen hoeveel dagen klanten moeten reageren op je offertes. Aan de hand van de offertedatum wordt de geldigheidsdatum berekend.

Die kun je op je offerte laten afdrukken.

Een geldigheidstermijn van 14 dagen is gebruikelijk.

Prefix offerte

Maak je offertenummer herkenbaar, laat het bijvoorbeeld beginnen met 18.xxx, waarbij de 18 voor 2018 staat. Begin elk jaar met een nieuwe reeks.

Maak het nummer niet langer dan nodig is. Dat kost je klant enkel meer invoerwerk om de offertes te boeken.

Je mag als scheidingstekens een . gebruiken om langere nummer beter leesbaar te maken (bijvoorbeeld: 215.018).

Volgende offertenummer (verplicht)

Het nummer dat je hier ingeeft zal worden gebruikt voor de eerstvolgende offerte die je verwerkt.

Voorkom dubbele offertenummers. Dus heb je al offertes verstuurd voordat je met Yuki werkte, laat dit nummer dan volgen op het laatst gebruikte nummer.

TIP!

Kies een nummer van minimaal vijf cijfers. Om de offertes goed te herkennen dient het offertenummer een voldoende unieke waarde te zijn.

Vier cijfers kan verward worden met postcodes. Twee of drie cijfers zijn ook te weinig onderscheidend.

Offertenummer op de volgende offerte

Dit nummer wordt automatisch gevuld met het nummer dat je hebt ingevoerd in het veld Volgende offertenummer.