Yuki release notes april 2024

Gewijzigd op Thu, 25 Apr 2024 om 05:13 PM

Software release

• Vernieuwde Startpagina (Dashboard) voor ondernemer

De Startpagina voor de ondernemer is vernieuwd. Belangrijke onderdelen zijn o.a.: inzicht in de to do's (aandachtspunten) zoals te betalen facturen of openstaande vragen, direct uploaden van documenten en inzicht in de belangrijkste financiële gegevens.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Jouw Dashboard

• Bladwijzers vervangen snelkoppelingen op 'oude'  Startpagina

Je kunt vanuit elk scherm in je domein in Yuki een bladwijzer gebruiken om een zogenaamde snelkoppeling aan te leggen naar een functie, overzicht of document waar je regelmatig naar op zoek bent.

De bladwijzers vervangen de snelkoppelingen van de 'oude' Startpagina en vind je rechtsboven in elk scherm van je domein terug.

Voor een uitgebreide beschrijving over bladwijzers zie artikel Bladwijzers.

• Uitvoerdatum SEPA betaalbestand niet ouder dan 2 dagen

De datum waarop de betalingen in een SEPA betaalbestand worden uitgevoerd mag bij de meeste banken niet meer dan twee dagen geleden zijn.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Betaallijst facturen betalen via SEPA betaalbestand.

Opgeloste bugs

• Bij het gebruik van een betaalbestand moet het veld Stad op de relatiekaart van de leverancier ingevuld zijn wanneer ik een betaling wil doen vanaf een ABN AMRO bankrekening.
    De validatie van postcode en adres is verwijderd omdat alleen de stad/plaats wordt gebruikt in de SEPA XML met een ABN AMRO bankrekening.
  • In de overzichten Bezittingen en schulden én Omzet en kosten worden de "0"-totalen weergegeven "-" i.p.v. "0,00" of "0,0%".
    Toon "0,00" (bedragen) en "0,0%" (verticale analyse) in plaats van "-" voor totaalrijen als de som '0' is, in de situatie waarin er echte bedragen voor de grootboekrekeningen aanwezig zijn in zowel Bezittingen en schulden als Omzet en kosten.
  • In betaallijst (Beta) ontbreekt totaalbedrag van geselecteerde facturen
    Achter het aantal geselecteerde facturen wordt nu het totaalbedrag van de selectie getoond.
  • 204150 Er wordt een nieuw relatie klant aangemaakt met het btw-nummer van de administratie
    Tijdens het aanmaken van een klant wordt gecontroleerd of het KvK- of btw-nummer niet overeenkomt met de administratie.
  • 164054 Transacties op grootboekrekening 499000 mogen niet zichtbaar zijn voor alle gebruikers

Gebruikers zonder financiële toegang konden nog steeds banktransacties zien via de zoek- en vervangfunctie.

• 202852 Gebruikers uit dubbele relaties in automatiseringsmonitor filteren
    We hielden ten onrechte rekening met gebruikers bij het genereren van de lijst met dubbele relaties in de kwaliteit van relaties in de automatiseringsmonitor, wat leidde tot onnodige vermeldingen.
  • 203997 Pas controle voor Ponto acties voor eindgebruiker met BO rol aan

We hebben de rechten voor eindgebruikers met de functie zelfboeker en directe klanten voor de Ponto-koppeling bijgewerkt omdat zij eindgebruikers zijn met Backoffice-rollen..

Zelfboeker kan Ponto niet activeren maar hij of zij kan wel rekeningen koppelen, directe klant kan Ponto activeren en rekeningen koppelen aansluiten omdat ze geen accountant hebben.

• 203983 Automatiseringsmonitor geeft ten onrechte aan dat Bankkoppeling is uitgeschakeld

We controleerden de actieve bankkoppeling op het automatiseringsdashboard verkeerd en herkenden actieve bankkoppelingen niet

• 196550  ->] voorselectie in Bezittingen en schulden werkt niet in aangepast PDF-rapport scherm
    Bij het openen van de aangepaste export rapport vanuit Bezittingen en schulden wordt nu het selectietype voor het datumbereik overgenomen voor de periode-selector.

• 184134 Alle portaalgebruikers kunnen accountant features voor een domein in- en uitschakelen

Alle portaalgebruikers mochten de optie 'Voeg accountant features toe' in de domeinen zien. De portaalrollen die de accountant features in het domein kunnen bekijken/bewerken zijn nu beperkt tot de rol 'Portaalbeheerder'.

• 204470 Verkoop - knop Dupliceer in Offertes werkt niet

Bij het dupliceren van een offerte met de knop 'Dupliceer' in de offerte-editor werd de offerte niet gekopieerd. Dit probleem is nu opgelost.

• 195134 Relaties- Aantal personen voegt altijd +1 toe
    Het aantal personen op de Relaties-pagina is aangepast door de Yuki backoffice-gebruiker niet langer als persoon mee te tellen.

• 187653 Het wijzigen van het grootboekrekeningveld in Standaardwaarden zorgt ervoor dat de cursor de selectie van het veld ongedaan maakt

Het selecteren van het grootboekrekeningveld bij het aanmaken van een standaardwaarde zorgt er niet langer voor dat de pagina wordt gereset.

• 118140 Transacties op grootboekrekening 05000 exporteren in CSV/Excel-indeling: eindejaarstransacties niet inbegrepen

We nemen nu altijd eindejaarstransacties op in de CSV- en Excel-export van alle grootboekrekeningen.

• 99099 Kleuren van kwaliteitsmonitor en automatiseringsmonitor komen niet overeen met werkelijke score

De kleuren in het BO-menu gaven de werkelijke score van de kwaliteitsmonitor / automatiseringsmonitor niet goed weer

• 167069 Jaartallen vergelijken in overzicht Omzet en kosten groepeert gegevens niet op basis van datumbereik

De Omzet en kosten jaarvergelijking had een bug voor het selecteren van jaar tot datum selecties: de zogenaamde "->]" selectie in de periode selector. Een geselecteerd datumbereik dat geen volledig jaar was, zou altijd cijfers voor het volledige jaar tonen. Dit is nu opgelost.

• 152666 Gekoppelde documenten onder knop Bankrekening is niet meer zichtbaar om te zien welke documenten zijn gekoppeld aan bankrekening

Toon gekoppelde elektronische bankafschriften in de documentenlijst.

• 114475 Portaal - Steekproeven- Overzicht aantal te controleren steekproeven niet hetzelfde als werkelijke lijst

Overzicht van het aantal te controleren steekproeven op de tegel komt nu overeen met de daadwerkelijke lijst zodra het rapport is geëxtraheerd/gedownload met filter 'Alle jaren'.

• 178284 Kan grootboekrekening niet vinden op basis van grootboekrekeningomschrijving of grootboekrekeningcode tijdens het maken van Standaardwaarden in Portaal

Probleem met zoeken op basis van grootboekrekeningomschrijving is opgelost in Standaardwaarde en UBL-regels toevoegen via portaalpagina's.

• 180744 Het is niet mogelijk om bijlagen uit het Archief aan contracten toe te voegen. Klikken op het icoon doet niets.

Bij het aanmaken of bewerken van een contract was het niet mogelijk om bijlagen toe te voegen vanuit het Archief. Dit probleem is nu opgelost.

• 180719 Bijlage bij contract wordt niet verzonden wanneer 'automatische verwerking' is ingeschakeld

Bij het (automatisch) aanmaken van een factuur vanuit een contract werden de bijlagen niet altijd toegevoegd. Dit probleem is nu opgelost.

• 167938 Herinneringen worden niet gegenereerd wanneer de optie "per post" is ingesteld

Bij het handmatig aanmaken van een factuurherinnering werd een fout weergegeven wanneer de herinneringsinstelling was ingesteld op 'Herinnering per post'. Dit probleem is nu opgelost.