Bladwijzers

Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 11:58 AM

Je kunt vanuit elk scherm in je domein in Yuki een bladwijzer gebruiken om een zogenaamde snelkoppeling aan te leggen naar een functie, overzicht of document waar je regelmatig naar op zoek bent.

De bladwijzers vervangen de snelkoppelingen van de 'oude' Startpagina en vind je rechtsboven in elk scherm van je domein terug.

LET OP!

• Elke gebruiker kan zijn of haar eigen bladwijzers aanmaken in een domein.
  • Alle gebruikers met de rol 'Backoffice' in het domein hebben dezelfde bladwijzers.

Vanuit elk scherm in Yuki kan een gebruiker:

• een bladwijzer aanmaken
  • een externe koppeling aanmaken
  • een map toevoegen
  • bladwijzers in juiste volgorde (of map) plaatsen.

Bladwijzer aanmaken

Ga naar de pagina in je domein bijv. de betaallijst in Yuki waarvan je een bladwijzer wilt maken. Klik vervolgens rechtsboven in je scherm op het icoon Bladwijzers.

Klik in het nu geopende scherm nogmaals op het icoon Bladwijzers.

Er is nu een bladwijzer aangemaakt van de huidige pagina.

Je kunt de naam van de nieuwe of één van de andere bladwijzers, indien gewenst, direct wijzigen. Klik vervolgens op de knop Bewaren.

Maak op de hierboven beschreven manier de gewenste bladwijzers aan voor elke functie, overzicht of document in je domein.

Externe koppeling aanmaken

Je kunt ook een externe koppeling (naar een webadres) als bladwijzer aan je domein toevoegen.

Klik rechtsboven in je scherm op het icoon Bladwijzers. Klik in het nu geopende scherm op het potloodje.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op + Externe koppeling. Het volgende scherm wordt geopend:

Vul in het bovenste lege veld de naam van de externe koppeling in en in het onderste veld het bijbehorende webadres. Klik vervolgens op de knop Bewaren.

De externe koppeling is nu toegevoegd aan de lijst met bladwijzers.

Map toevoegen

Je kunt zelf één of meer mappen aan de lijst van bladwijzers toevoegen.

Klik rechtsboven in je scherm op het icoon Bladwijzers. Klik in het nu geopende scherm op het potloodje.

Voeg een map toe door te klikken op + Map toevoegen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Voer de naam in van de nieuwe map in en klik vervolgens op de knop Bewaren.

De nieuwe map is nu toegevoegd.

Bladwijzers in juiste volgorde (of map) plaatsen

Je kunt één of meer bladwijzers in een toegevoegde map plaatsen of de volgorde van de bladwijzers in de lijst wijzigen.

Klik rechtsboven in je scherm op het icoon Bladwijzers. Klik in het nu geopende scherm op het potloodje.

Het volgende scherm wordt geopend:

Sleep m.b.v het icoontje voor de naam van een bladwijzer de desbetreffende bladwijzer onder de naam van de juiste map of de gewenste positie in de lijst.

Klik vervolgens op de knop Bewaren.