Release notes augustus 2024

Gewijzigd op Wo, 28 Aug om 8:54 AM

Software release

• Nieuw overzicht 'Tijdigheid van aanleveren' in portaal

In het Yuki accountant portaal is een overzicht beschikbaar waarin je per bedrijf (domein) kunt bekijken of de ondernemer zijn of haar documenten regelmatig en op tijd aanlevert in Yuki.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Overzicht 'Tijdigheid van aanleveren'

• Nieuw overzicht 'Aangeleverd per administratie' in portaal

In het Yuki accountant portaal is een overzicht beschikbaar waarin je van elk bedrijf (domein) per uploadmethode kunt bekijken hoeveel documenten er zijn geupload en op welke datum de laatste upload van deze documenten heeft plaatsgevonden.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Overzicht 'Aangeleverd per administratie'

• Nieuwe gevalideerde relatiedatabase in Yuki

Het vinden van de juiste relatie is cruciaal voor een correcte boeking. Yuki werkt nu met een gevalideerde centrale relatiedatabase. Deze database bevat enkel gevalideerde informatie van KBO, KvK, Sirene en VIES. De gevalideerde database wordt gebruikt tijdens het herkenningsproces dat een document in Yuki doorloopt.

Voor een uitgebreide beschrijving van de voordelen en de werking van de gevalideerde relatiedatabase zie artikel Gevalideerde relatiedatabase

• Relatie gevalideerd door Yuki

In de relatiekaart van een bedrijf wordt d.m.v. een groen vinkje achter de naam nu getoond dat Yuki de relatie heeft gevalideerd op basis van externe bronnen zoals de Kamer van Koophandel, KBO (Kruispuntbank van Ondernemingen) of VIES (Systeem voor uitwisseling van btw-informatie) van de Europese Commissie.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Relaties in Yuki: bedrijf of (contact)persoon

• Instellingen in domein opnieuw gerangschikt

In het domein zijn in het scherm Instellingen een aantal instellingen verplaatst naar andere of nieuwe secties. Daarnaast is de instelling 'Algemene financiële domeininstellingen' hernoemd naar 'Inkoopfactuurinstellingen'.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Instellingen (accountant) of Instellingen (ondernemer)

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Inkoopfactuurinstellingen

Opgeloste bugs

• 134235 Valutakoersverschillen (positief en negatief) worden altijd geboekt als negatieve verschillen
    Een positieve herwaardering van vreemde valuta wordt nu geboekt op de juiste grootboekrekening 45851 (Wisselkoersvoordelen).
  • 161373 Rekeningstelsel bijwerken - met uitgeschakelde tussenrekening gekoppeld aan Betaalmethode
    Functie Rekeningschema bijwerken van een ander domein: als de update mislukt omdat de tussenrekening in het sjabloondomein is uitgeschakeld, geven we nu een goede foutmelding die aangeeft welke tussenrekening de mislukte update veroorzaakt.
  • 143693 Foutbanner implementeren voor ongecontroleerd verzamelbestand en definitief SEPA-bestand
    In automatische incasso was de fout dat de gebruiker dezelfde verkoopfactuur met een bijbehorende creditnota in twee verschillende SEPA-bestanden kon toevoegen als het eerste SEPA-bestand definitief was. Om dit op te lossen, zijn we niet alleen het SEPA-bestand in concept gaan mappen, maar ook het definitieve, waardoor we nu de foutmelding krijgen dat de factuur al in een definitief SEPA-bestand was opgenomen en niet in een nieuw SEPA-bestand kan worden opgenomen.
  • 185225 TRM wijzigen in het overzicht Workflow voor een beter begrip door de gebruiker
    Optie 'Documenten' wordt correct weergegeven voor 'Type' in portaal workflow
  • 228270 Upload webservice met projectcode werkt niet
    Het was niet langer mogelijk om een projectcode of project-id op te nemen in de Upload webservice. Het document werd niet bij het project gevoegd.
  • 225735 “Boekjaar” periodeselectie wordt verbroken bij het exporteren van een Omzet en kosten/Bezittingen en schulden “Aangepast rapport (PDF)” inclusief “Vergelijken met voorgaande jaren” én wanneer niet het volledige boekjaar is geselecteerd.
    Wanneer de aangepaste export is geselecteerd en de export slechts een periode van een gebroken boekjaar bevat, waren de weergegeven bedragen die van een volledig boekjaar wanneer je de optie “vorig jaar vergelijken” had geselecteerd. Nu toont het aangepaste rapport een correct bedrag in het huidige jaar en het vorige jaar voor een specifieke periode.

• 124240 Relatieve percentages jaarvergelijking overzicht Omzet en kosten
    Voor gebroken boekjaren is de verticale analyse % in het online “Jaar vergelijking” rapport nu altijd correct

• 235082 Probleem met Contract notificaties over einde proefperiode
    Probleem opgelost met de functie Contract notificaties waardoor klanten een e-mail kregen over het einde van hun proefperiode.