Standaardwaarden (verwerkingsregels) voor relaties

Gewijzigd op Mon, 29 Jan 2024 om 04:55 PM

In Yuki zijn er van dit overzicht een tweetal weergaven beschikbaar aangaande alle standaardwaarden (lokale verwerkingsregels) die in één of meer administraties voor relaties zijn vastgelegd.

Dit overzicht is alleen beschikbaar voor een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Externe accountant'.

TIP!

Ook op portaalniveau kunnen standaardwaarden bij relaties worden ingesteld die gelden voor alle domeinen binnen het portaal.

Dit overzicht kan door een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' worden bekeken bij de instellingen van het portaal onder Standaardwaarden.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Standaardwaarden (centrale verwerkingsregels) voor portaal instellen.

Een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Externe accountant' kan ook standaardwaarden (lokale verwerkingsregels) aanmaken, wijzigen en/of verwijderen in een domein.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Standaardwaarden (lokale verwerkingsregels) in domein.

Beweeg met je muis boven het icoon Relaties in de navigatiebalk en klik vervolgens op Standaardwaarden

Het volgende scherm wordt altijd in de weergave Standaardwaarde geopend:

TIP!

Je kunt de vastgelegde standaardwaarden van een leverancier of klant ook bekijken door de desbetreffende relatiekaart te openen en te klikken op Standaardwaarden.

Weergaven

Je kunt in dit scherm ook aangeven dat de weergave UBL-regel moet worden getoond:

TIP!

De btw categorie in de factuur (UBL veld: TaxCategory) kan worden bekeken door de kolom Btw-categorie toe te voegen aan dit overzicht door te klikken op de knop Kolomselectie.

Filters

In beide weergaven kun je de getoonde gegevens filteren op Documentsoort

• Inkoopfactuur
  • Verkoopfactuur
  • Yuki verkoopfactuur.

Daarnaast kun je in de weergave 'Standaardwaarde' gebruik van een uitgebreid filter door rechtsboven in de zoekbalk/filterbalk te klikken op de filterknop:

Hiermee kun je de getoonde gegevens filteren op:

• Betaalwijze:
  • Overschrijving
  • Incasso
  • Contant
  • Pinpas
  • Creditcard
  • Wordt teruggestort
  • Contant ontvangen
  • Te verrekenen
  • Uit privé
  • In privé
  • iDEAL
  • Online
  • Mollie
  • evt. zelf aangemaakte betaalmethoden.
  • Verwerking:
    • Altijd (Altijd wanneer 100% herkend / Altijd wanneer alle artikelregels zijn gematcht)
    • Toegestaan (Indien historie betrouwbaar)
    • Nooit (Handmatig).

LET OP!

Zodra je meer dan één filter selecteert in het uitgebreide filter worden deze toegepast als EN-EN criteria.

Je kunt In het Zoekveld zoeken naar een standaardwaarde op Relatie.