In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle verkoopfacturen die in zijn geheel of gedeeltelijk nog niet betaald of geïncasseerd werden.

Dit is iets anders dan de debiteuren openstaande posten. De laatste is meer boekhoudkundig en bevat ook de betalingen waar geen verkoopfactuur aan gekoppeld is.

TIP!

Alle openstaande facturen vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Facturen in het Archief.

Vanuit dit overzicht kan een gebruiker:

• het document bekijken
  • de relatie bekijken.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu het overzicht Openstaande facturen.

Het volgende scherm wordt geopend:

TIP!

Om alle openstaande facturen te bekijken die worden geïncasseerd kan de kolom Incasso worden toegevoegd aan dit overzicht door te klikken op de knop Kolomselectie. Bij alle desbetreffende verkoopfacturen staat er een groen vinkje in deze kolom.

In dit overzicht kun je gebruik maken van de zogenaamde document viewer om:

• een schermvoorbeeld van het document te verbergen of te tonen
  • het document in de browser te openen
  • het document te downloaden.

Klik op de regel van de desbetreffende factuur en vervolgens op één van de  knoppen rechts in het scherm:

Document bekijken

• Klik op het onderwerp van het document
    OF
  • Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk document in het dropdownmenu.

In het nu geopende scherm kan de openstaande factuur, indien nodig, worden aangepast of kunnen er bewerkingen op de factuur worden uitgevoerd.

Relatie bekijken

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens Bekijk relatie in het dropdownmenu.

De adreskaart van de desbetreffende relatie wordt nu geopend.