Inloggen via Yuki Assistant app

Gewijzigd op Tue, 11 Apr 2023 om 02:57 PM

Wanneer je je Yuki Assistant app op je Smartphone hebt geopend om in te loggen in je domein in Yuki wordt het volgende inlogscherm geopend:




Voer hier een een geldig e-mailadres (gebruikersnaam) in welke je als gebruiker identificeert binnen alle portalen, domeinen en administraties binnen Yuki.


LET OP!

Wanneer je als gebruiker met de rol 'Directie' voor de eerste keer in Yuki wilt inloggen kan dit alleen in de webversie van Yuki.


Klik op de knop Volgende. Het volgende scherm wordt geopend:



Voer hier het wachtwoord in. Dit wachtwoord  is een woord of een zin waarvan aan te raden is dat deze tenminste bestaat uit acht tekens waarvan enkelen uit diverse tekens moeten bestaan zoals letters, cijfers en leestekens.


TIP!

Bij het inloggen kun je ook een pincode gebruiken i.p.v. een wachtwoord. Deze pincode stel je éénmalig in bij de instellingen van de Yuki Assistant app. 


Klik vervolgens op de knop Inloggen met Yuki.


TIP!

Om in te loggen als een andere gebruiker klik je op het potloodje achter het e-mailadres.


Vinger- of gezichtsherkenning / vingerafdruk authenticatie i.p.v. wachtwoord of pincode gebruiken

Je kunt in de Yuki Assistant app ook gebruik maken van vinger- of gezichtsherkenning (iPhone) óf vingerafdruk authenticatie (Android) i.p.v. een wachtwoord of pincode indien dit wordt ondersteund door je Smartphone.

Nadat je bent ingelogd klik je rechtsboven in je scherm op het icoontje (radertje) om de instellingen van de Yuki Assistant app te openen en schakel je vervolgens onder Beveiliging de vinger- of gezichtsherkenning óf de vingerafdruk authenticatie in.


De volgende keer dat je je aanmeldt op de Yuki Assistant app kun je klikken op de knop met de vingerafdruk om in te loggen:



Wachtwoord vergeten

Mocht je je wachtwoord zijn vergeten klik dan in dit scherm op Wachtwoord vergeten?


Voor een uitgebreide beschrijving van het instellen van een nieuw wachtwoord zie artikel Wachtwoord Yuki Assitant app vergeten.


2FA authenticatie ingeschakeld

Wanneer je in je relatiekaart de tweefactorauthenticatie hebt aangezet voor een extra beveiligingslaag bij het inloggen moet je vervolgens ook de 6-cijferige code ingeven die door de Google of Microsoft Authenticator-app wordt gegenereerd op je mobiele telefoon.



Voor een uitgebreide beschrijving van de twee-factor authenticatie (2FA) zie artikel Twee-factor authenticatie (2FA) aanzetten in Yuki


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren