Het overzicht 'Niet gekoppeld' oftewel 'Niet project gerelateerde omzet' toont alle documenten en transacties die nog niet zijn gekoppeld aan een project.
Documenten (in- en verkoopfacturen) en transacties (banktransacties en memoriaalboekingen) die niet in dit overzicht worden getoond kun je ook aan een project koppelen via de grootboekkaart.


Beweeg met je muis boven het icoon Projecten in de navigatiebalk en klik vervolgens op Niet gekoppeld. 


Het volgende scherm wordt geopend:In dit scherm kun je de volgende knoppen gebruiken:

  1. Selecteer hier de periode waarvan je de financiële details wilt bekijken.
  2. Klik op de knop Zoek om een te koppelen document of transactie te zoeken op Onderwerp, Relatie, Factuurnummer of Grootboekrekening.
  3. Wissel tussen het wel of niet tonen van een schermvoorbeeld van het geselecteerde document.
  4. Wissel tussen de weergave van alle nog te koppelen documenten en transacties, de omzet en kosten (bedrijfslasten gerelateerde rekeningen) óf de bruto-marge (omzet en kostprijs van de omzet gerelateerde rekeningen).
  5. Bekijk de nog te koppelen documenten en transacties van een bepaalde administratie of van alle administraties in het domein.
  6. Download het getoonde overzicht als een CSV-bestand (Excel). 
  7. Print het getoonde scherm.

Document of transactie koppelen

Om een document of transactie aan een project te koppelen klik je achter de desbetreffende regel op het icoon Documenten koppelen.Elke gebruiker kan alleen een document of transactie koppelen aan een project waartoe hij of zij toegang heeft.


LET OP!

Een bankafschrift, kasstaat of creditcardafschrift kan niet worden gekoppeld aan een project.


De lijst met lopende projecten verschijnt. In deze lijst van lopende projecten selecteer je het project waaraan je het document of de transactie wilt koppelen. Het desbetreffende document of de transactie verdwijnt nu uit het overzicht van niet gekoppelde documenten en transacties.


Alleen een gebruiker met financiële rechten ('Financiële administratie' en 'Externe accountant'), de rol 'Directie' of een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein kan een gekoppeld document of transactie eventueel naar een ander project verplaatsen óf de transacties van een nog te koppelen factuur (in- en verkoop) splitsen en aan verschillende projecten koppelen door achter de regel te klikken op het icoon Transacties koppelen/bewerken.