Memoriaal handmatig aanmaken

Gewijzigd op Tue, 24 Oct 2023 om 11:49 AM

In Yuki is het mogelijk om handmatig een memoriaalboeking aan te maken zonder dat er een document is aangeleverd voor deze boeking.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Externe accountant' kan handmatig een memoriaalboeking aanmaken

Een memoriaalboeking kan vanuit verschillende plaatsen in Yuki handmatig worden aangemaakt:

• Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en klik vervolgens op Memoriaal
  • Klik op het icoon Backoffice in de navigatiebalk en vervolgens in het nu geopende scherm op Memoriaal.

Klik in het nu geopende scherm op de knop Memoriaal, Beginbalans, Eindejaarscorrectie of Fiscale correctie.

In het volgende scherm wordt je gevraagd op welke manier het document moet worden aangemaakt dat de basis vormt van je memoriaalboeking.

Yuki wil zoveel mogelijk documenten vastleggen zodat je later kunt achterhalen waarom een bepaalde boeking is gemaakt. Dat geldt zeker ook voor een memoriaalboeking. Je hebt hier drie mogelijkheden:

• Ik wil een bestand van mijn PC uploaden (bijv. een PDF-bestand of Excel-sheet)

Na het kiezen van een lokaal bestand klik je op de knop Doorgaan en wordt het document rechts in je scherm getoond.

• Ik wil enkele bestanden (pagina's) tot één document samenvoegen (bijv. twee gescande bladzijden in JPG-formaat)

Je klikt op de knop Selecteer bestanden om deze op je computer te selecteren en vervolgens klik je op de knop Uploaden starten. De documenten worden rechts in je scherm per pagina getoond.

• Ik wil direct een document intypen (je hebt geen document maar wilt het commentaar met de hand invoeren in een soort Word-document).

Nadat je het document hebt geüpload, samengevoegd of handmatig commentaar hebt ingevoerd in een soort Word-document kan de memoriaalboeking worden geboekt.