Bulk mail

Gewijzigd op Tue, 28 Feb 2023 om 02:48 PM

Het is mogelijk om vanuit Yuki grote hoeveelheden e-mails te sturen naar je relaties, bijvoorbeeld voor een marketingactie. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van placeholders (mailmerge codes), deze worden automatisch vervangen door gegevens van de relatie (bedrijf of persoon) waar de e-mail heen wordt gestuurd (bijvoorbeeld de naam van de relatie). Voordat je bulk mail gaat verzenden, kun je zelf bepalen welk e-mailadres als afzender staat vermeld. Dit e-mailadres (verzendadres) moet wel gevalideerd worden door Yuki.

Alle gebruikers behalve een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Inkoop' of 'HRM' kunnen bulk mail versturen.

Beweeg met je muis boven het icoon Relaties in de navigatiebalk en klik vervolgens op Bulk mail

Het volgende scherm wordt geopend:

De volgende velden zijn van belang:

• Document: Je selecteert het te verzenden document (alleen tekst- en HTML documenten) uit het archief. De inhoud en het onderwerp van het document worden respectievelijk ook de inhoud en het onderwerp van het e-mailbericht.
  • Ontvangers: Bepaal vervolgens of alleen de geselecteerde relaties, alle leveranciers, alle klanten of alleen de relaties met een tag de bulk mail gaan ontvangen. Kies je voor de laatste dan moet je de tag(s) en de contacten verder specificeren.
  • Archiveer: Het is ook mogelijk om de gemailmergede mail per mail te archiveren.

Om alle al eerder verzonden bulk mail te bekijken klik je op de knop Historie.

E-mailadres (verzendadres) valideren

Is er in dit domein nog geen e-mailadres gevalideerd om dit als afzender te gebruiken dan klik je achter het veld Afzender op de link Klik hier om een e-mailadres te valideren

Het volgende scherm wordt geopend:

Je voert hier het e-mailadres in dat gevalideerd moet worden en de naam zoals die moet worden weergegeven als verzendadres. Na het klikken op de knop Versturen klik je op de knop OK.

Vervolgens klik je in je mailbox op de link in de validatie e-mail om het e-mailadres te valideren.

LET OP!

De link blijft 24 uur geldig!

Na het valideren verschijnt de volgende melding in je scherm:

Open je Bulk mail weer en het gevalideerde verzendadres is ingevuld.

Door te klikken op de knop Bewerken kun je een overzicht bekijken van alle gevalideerde e-mailadressen. Je kunt hier nieuwe e-mailadressen toevoegen, de naam van aanwezige e-mailadressen wijzigen of e-mailadressen uit de lijst verwijderen.

Gebruik van placeholders
De waardes voor de placeholders worden opgehaald vanuit de relatiekaart van het bedrijf of de persoon. Hierbij kunnen de volgende placeholders worden opgenomen in het te verzenden document:

• [Y_Naam] of [Y_FullName] - Volledige naam
  • [Y_AdresRegel1] of [Y_AddressLine1] - Straat, 1e regel op adreskaart
  • [Y_AdresRegel2] of [Y_AddressLine2] - Straat, 2e regel op adreskaart
  • [Y_Postcode] of [Y_ZipCode] - Postcode
  • [Y_Stad] of [Y_City] - Woonplaats
  • [Y_Land] of [Y_Country] - Land van relatie
  • [Y_PostAdresRegel1] of [Y_MailAddressLine1] - Postadres, 1e regel op adreskaart
  • [Y_PostAdresRegel2] of [Y_MailAddressLine2] - Postadres, 2e regel op adreskaart
  • [Y_PostPostcode] of [Y_MailZipCode] - Postcode bij postadres
  • [Y_PostStad] of [Y_MailCity] - Stad bij postadres
  • [Y_Code] - Relatiecode
  • [Y_Aanhef] of [Y_Heading] - Aanhef van relatie
  • [Y_CodeBijLeverancier] of [Y_CodeAtSupplier] - Code waarmee je bekend bent bij de relatie
  • [Y_BTWNummer] of [Y_VATNumber] - Btw-nummer van de relatie
  • [Y_KVKNummer] of [Y_COCNumber] - KvK-nummer van de relatie
  • [Y_VandaagLang] of [Y_TodayLong] - Vandaag in lang formaat, bijvoorbeeld Maandag 14 januari 2019
  • [Y_VandaagKort] of [Y_TodayShort] - Vandaag in kort formaat, bijvoorbeeld 14-01-2019.