Waarom zie ik het activum Verbouwingen niet in de Activastaat?

Gewijzigd op Wed, 28 Jul 2021 om 11:56 AM

De Activastaat voor verbouwingen is niet standaard actief omdat hiervoor de afschrijvingsrekeningen nog niet zijn gespecificeerd.

De afschrijvingsrekeningen kunnen vanuit het rekeningschema worden gespecificeerd:

• Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en kik vervolgens op Rekeningschema
  • Klik in de navigatiebalk op het icoon Backoffice en vervolgens in het nu geopende scherm op Rekeningschema.

Open vervolgens de grootboekrekening 02110 Verbouwingen en klik op de knop Activastaat.

Klik in het nu geopende scherm op de knop Activum groepsinstellingen:

Het volgende scherm wordt geopend:

In dit scherm kun je de grootboekrekeningen specificeren die betrekking hebben op de activastaat en waarop o.a. de afschrijvingen worden geboekt, bijvoorbeeld: