SEPA incassomachtiging ondertekenen

Gewijzigd op Mon, 15 May 2023 om 03:02 PM

Alle aangemaakte incassomachtigingen die nog moeten worden ondertekend door de relatie én waarvoor dus nog een startdatum moet worden ingevoerd vind je terug onder de uitstaande aanvragen.

Beweeg met je muis boven het icoon Bank in de navigatiebalk, klik op Incasseren en vervolgens in het nu geopende scherm op Uitstaande aanvragen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Open de incassomachtiging die je wilt laten ondertekenen door de relatie door te klikken op > voor de desbetreffende machtiging.

Als een SEPA incassomachtiging wordt opgeslagen wordt er een PDF aangemaakt. Dit PDF bestand bevat de benodigde informatie om de machtiging te versturen naar de relatie om het te laten ondertekenen.

Klik op de knop Afdrukbare versie om het aangemaakte PDF bestand af te drukken en vervolgens te laten ondertekenen door de relatie.

De door de relatie ondertekende machtiging kan worden geüpload in Yuki en vervolgens gekoppeld worden aan deze machtiging (veld Document). De ondertekende machtiging moet natuurlijk ook naar de bank worden verstuurd.