Direct in omzet boeken

Gewijzigd op Fri, 07 Jul 2023 om 04:39 PM

De actie Direct in omzet boeken wordt gebruikt om omzet met btw te boeken waarvan geen verkoopfactuur is aangeleverd.

Om te beginnen met het verwerken van banktransacties open je het domein en klik je vervolgens op het icoon Bank

Klik in de workflow Te verwerken banktransacties op de > voor een banktransactieregel en het volgende scherm kan verschijnen:

Vul nu bij grootboekrekening ’Omzet artikelgroep 1’ in en bij ’Relatie’ ’A.H.J. Takkenberg’ in.

Bij ’Btw-code’ heb je een aantal keuzes:

• Niet aftrekbaar
  • Btw 0%
  • Btw verlegd
  • Export buiten EU
  • Export diensten EU (2010)
  • Export goederen EU (2010)
  • Btw 6%
  • Btw 21%.

De getoonde btw-codes zijn afhankelijk van de NAW gegevens van de debiteur.

Klik op de knop Bewaren. Je ziet nu het volgende scherm:

Klik op de knop Afgehandeld waardoor de volgende transactie in de workflow wordt getoond.