Nieuwe kas toevoegen

Gewijzigd op Mon, 27 Feb 2023 om 11:04 AM

Wanneer er in een bedrijf meer dan één kassa aanwezig is moeten deze kassen handmatig in de desbetreffende administratie worden toegevoegd.


Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie' of 'Externe accountant' kan een nieuwe kas toevoegen in een administratie.


LET OP!

De administratie of de valuta van een kas kan niet meer worden gewijzigd wanneer er transacties in deze kas zijn geboekt.


Beweeg met je muis boven het icoon Bank in de navigatiebalk, klik op Kas en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe kas.


Het invoerscherm wordt geopend:Vul de bovenstaande velden zo volledig mogelijk in:

  • Omschrijving: Vul hier een compacte beschrijving in waaraan de kas herkend kan worden.  Als er meer dan één administratie in het domein aanwezig is het raadzaam om ook de naam van de administratie in de omschrijving op te nemen.
  • Administratie: Selecteer één van de aanwezige administraties in het domein waarin deze kas moet worden aangemaakt.
  • Valuta: Geef aan of de contante inkomsten en uitgaven in Euro's, Britse ponden of US Dollars moeten worden geboekt.
  • Beginsaldo: Als de kas al actief was in voorgaande boekjaren die niet in Yuki gevoerd werden, vul dan hier het saldo in conform de eindbalans van het jaar voor het eerste boekjaar. Yuki maakt automatisch een mutatie aan voor de beginbalans op de rekening '11099 - Tussenrekening beginbalans banken'. Deze memoriaalboeking of diverse boeking kan niet door de gebruiker worden gewijzigd. Als het beginsaldo bij de kas wordt aangepast dan wordt de journaalpost achter de schermen aangepast. Er wordt geen nieuwe boeking meer gemaakt.
  • Grootboekrekening: De grootboekrekening wordt automatisch door Yuki toegewezen zodra de gegevens van de nieuwe kas zijn bewaard in Yuki.
  • Actief: Wanneer je dit vinkje uitzet, zorg je ervoor dat de kas inactief wordt en niet wordt weergegeven in het dropdown menu waarin je een kas selecteert voordat je een kasstaat boekt.


Je bewaart de ingevulde gegevens van de kas door op de knop Bewaren te klikken. Je ziet nu alle gegevens van de kas die je zojuist hebt toegevoegd in Yuki.De grootboekrekening waarop alle kastransacties van deze kas worden geboekt is '10002 Yuki Training kas 2'.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren