Herinnering- en aanmaningsservice activeren

Gewijzigd op Thu, 14 Mar 2024 om 10:05 AM

Om ervoor te zorgen dat Yuki automatisch brieven (herinneringen en aanmaningen) naar je klanten verstuurd moeten de volgende zaken geregeld zijn:

• activeren van herinnering- en aanmaningsservice
  • instellen van herinnering- en aanmaningsservice (o.a. vastleggen termijnen attendering, herinnering, aanmaning en ingebrekestelling)
  • controleren en aanpassen teksten en herinnering lay-outs van brieven (herinnering of aanmaning)
  • blokkeren van automatisch versturen herinneringen en aanmaningen:
    • redenen blokkering van automatisch versturen herinneringen en aanmaningen
    • klant blokkeren voor ontvangst van automatische herinnering en aanmaning.
  • bekijken testrapport.

Alleen een gebruiker met de rol 'Directie' kan deze service activeren en ook weer stopzetten.

Alle vastgelegde instellingen zoals o.a. de instellingen van de herinnering- en aanmaningsservice zijn op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd.

Open de instellingen van je domein door in de navigatiebalk te klikken op het icoon Instellingen.

Klik in het nu geopende scherm op Herinnering instellingen en vervolgens op het tabblad Automatische herinneringen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Meer info. Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer het vakje Ik ga akkoord met de voorwaarden en condities van deze Yuki service en klik vervolgens op de knop Activeer deze service.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop OK ter bevestiging van het activeren van deze service.

Het volgende scherm wordt geopend:

De herinnering- en aanmaningsservice staat nog in de stand-by modus. Dat wil zeggen dat je alle voorbereidingen kunt treffen maar de brieven (herinneringen en aanmaningen) nog niet daadwerkelijk naar je klanten worden verstuurd.

Om de activering af te ronden dien je eerst zorgvuldig de volgende zaken te bekijken en in te stellen:

• Doorloop de instellingen
  • Controleer de teksten en herinnering lay-outs van de brieven
  • Blokkeer de relaties die uitgesloten moeten worden van het aanmaningenproces.

START DEZE SERVICE DUS NIET VOORDAT JE DEZE DRIE STAPPEN ZORGVULDIG HEBT DOORLOPEN!

Klik op de link om de service daadwerkelijk te activeren.

Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer het vakje Ik heb de instellingen gecontroleerd en de lay-out en teksten van de 4 brieven aangepast. De herinnering service kan gestart worden.

Klik op de knop Bevestigen.

Na het bevestigen word je naar de instellingen voor herinneringen doorgeleid.