Beveiliging gebruikersnaam en wachtwoord

Gewijzigd op Fri, 03 Mar 2023 om 12:36 PM

Yuki implementeert een gebruiksnaam/wachtwoord mechanisme om gebruikers te identificeren en gelimiteerde toegang te regelen binnen het Yuki platform. Yuki heeft een aantal procedures en tools geïmplementeerd ten behoeve van het zo veilig mogelijk stellen van deze gegevens:

• Password policy
  • Opslag van wachtwoorden
  • Wachtwoord vergeten
  • Wachtwoord wijzigen
  • Time-out
  • Inlognaam wijzigen.

Een gebruiker kan de inlognaam of het wachtwoord zelf wijzigen. Ook is het voor de gebruiker mogelijk om zelf een nieuw wachtwoord in te stellen indien hij of zij deze is vergeten.

In het inlogscherm kan een taal worden gekozen. De standaardtaal en de beschikbare talen hangen af van de domeinnaam waaronder het inlogscherm wordt geopend (yukiworks.nl, .be, .es of .com). De gekozen taal wordt opgeslagen in een browser-cookie zodat deze taal bij een volgende login wordt gebruikt.